Karen, Kristel en Josje geven fakkel door aan nieuwe K3

K3 stopt ermee in de huidige vorm. Dat hebben Karen, Kristel en Josje aangekondigd op een persconferentie. Ze bevestigen daarmee het gerucht dat al een hele dag de ronde doet. De meidengroep blijft wel bestaan. Via een talentenjacht op televisie zullen drie nieuwe zangeressen worden gezocht.
11081276_996670197028346_2219087174042482144_n

“K3 stopt niet”, zo begonnen de 3 zangeressen de persconferentie. Die werd druk bijgewoond, want het bericht vanmorgen in de krant had heel wat commotie veroorzaakt. Maar K3 zal er binnenkort wel heel anders uitzien, want Josje Huisman (29), Kristel Verbeke (39) en Karen Damen (40) houden het voor bekeken.

“We gaan de fakkel doorgeven aan drie andere meisjes”, kondigden ze aan. “Het moment is rijp om te stoppen.” Maar een makkelijke beslissing was het niet. “We zijn niet over één nacht ijs gegaan. We hebben veel met elkaar gepraat, met Studio 100 ook. We waren het er allemaal over eens dat K3 niet mocht stoppen. Zo is het idee gegroeid om toch voort te gaan, maar dan met 3 andere meisjes. We staan allemaal achter deze beslissing.”

“Dit is het moment”

“Het is een goed gevoel om dit te kunnen doen op een hoogtepunt”, zei Karen, die ook ontkende dat er sprake was van ruzie of het gevoel dat ze te oud waren geworden. “Er is geen concrete aanleiding, het is gewoon een gevoel. Dit is het moment.” Dat er in de pers geschreven werd dat Josje zou aangestuurd hebben op het afscheid, “doet pijn”, reageerde de Nederlandse.

“Het was een voorrecht om 16 jaar van ons leven K3 te mogen zijn”, besloot Kristel de persconferentie. Wat ze nu in hun verdere carrière gaan doen, is nog onzeker. “Daar zijn we nog niet mee bezig. First things first“,zei Josje.

“K3 zoekt K3”

De drie zangeressen nemen nog niet meteen afscheid van K3. Er wordt nog een nieuw single gelanceerd, en in de loop van het voorjaar blijven ze ook optreden. De nieuwe K3-leden worden gezocht via een talentenjacht op tv. Het programma zal “K3 zoekt K3” heten en de opnames starten in juni. In het najaar wordt het uitgezonden op VTM en het Nederlandse SBS6.

Tijdens de persconferentie werd al een oproep gelanceerd aan geïnteresseerde kandidates in België en Nederland om zich in te schrijven. Dat kan vanaf vandaag via de website van Studio 100. Er worden “veelzijdige” meisjes gezocht van minstens 18 die kunnen zingen, dansen en acteren. De huidige K3-zangeressen zullen een belangrijke rol krijgen in het televisieprogramma.