Agenten geven politiehond enorm pakkend afscheid…

BRON: Karen Van Eycken hln.be 

Eén voor één kwamen de agenten langs om Sultan te groeten en nog een keer over zijn hoofd te wrijven. Het moment om te gaan, was voor de erg zieke en stokoude K9-hond gekomen maar niet vooraleer politiemannen van South Portland in de Amerikaanse staat Maine hem een indrukwekkende laatste eer bewezen.

IMG_20150223_195201

Het was ijzig koud in Maine maar dat hield agenten niet tegen om op een pakkende manier afscheid te komen nemen van hun geweldige collega op vier poten. De temperatuur mocht dan diep onder het vriespunt gezakt zijn, de 13-jarige Sultan werd op zijn laatste momenten in dit aardse leven omringd met warmte, ontzettend veel warmte.

Topper
Sultan was dan ook erg geliefd. Tien jaar lang was hij actief bij de Yarmouth Police Department. Hij wist ontelbare dieven te klissen en verboden middelen op te sporen. De hond was een topper waardoor hij ook vaak aan andere politiedepartementen werd uitgeleend.

Pensioen
In 2012 wenkte het pensioen waarna hij in het gezin van agent Shane Stephenson werd opgenomen om van een welverdiende rust te genieten. De afgelopen maanden ging de gezondheid van Sultan sterk achteruit. De hond kreeg verschillende beroertes. Het dier kon nog amper op zijn poten staan en was levensmoe. Stephenson wist wat hem te doen stond maar niet voor de collega’s afscheid hadden kunnen nemen van ‘hun’ hond.

Tranen
Sultan werd in een politie-escorte naar de dierenarts gebracht voor zijn laatste spuitje, maar vooraleer hij het gebouw werd binnengedragen door Stephenson, kreeg hij nog een laatste groet van tientallen politiemannen. De agenten die schouder aan schouder stonden, hadden het moeilijk om hun tranen te bedwingen.

“Het is prachtig om te zien hoe geliefd Sultan was”, besloot een geëmotioneerde Stephenson. “Hij was een goede, vriendelijke hond die een grote impact heeft gehad op onze gemeenschap.”