Inwoners Zillebeke klagen over plassende toeristen

BRON: deredactie.be Gianni Paelinck

ZILLEBEKE: Toeristen die de oorlogssite Hill 60 in Zillebeke bij Ieper bezoeken, bellen kennelijk vaak aan bij de buurtbewoners met de vraag om het kleinste kamertje te mogen gebruiken. En dat zijn de buurtbewoners beu, maar in de verbouwingsplannen van Hill 60 is geen plaats gemaakt voor toiletten.
2015-02-19 19.29.17

Zo af en toe iemand binnenlaten, dat zien ze buurtbewoners wel zitten. Maar er vormen zich tegenwoordig zelfs rijen volle blazen voor de huizen.

“Het is vervelend want er komen daar veel bussen met mensen die al een tijdje in de bus hebben gezeten. Die moeten dan naar het toilet en bellen aan bij de mensen. Soms staan er tot 15 wachtenden aan de voordeur en dat is niet plezant”, zegt gemeenteraadslid Ives Goudeseune (SP.A).

Momenteel wordt de buurt rond Hill 60 verbouwd, maar in de plannen is geen plaats gemaakt voor toiletten. Goudeseune vraagt nog eens aan de stad om een chemisch toilet te plaatsen. Maar Ieper zegt dat Hill 60 deel uitmaakt van een grotere site bij de Palingbeek, en dat bezoekers daar naar het toilet kunnen