Dinosaurus-koekjes Lotus wonderkoekjes voor Brusselse beurs

Lotus Bakeries heeft vorig jaar een winst gerealiseerd van 36,8 miljoen euro. Dat is 31,7 procent meer dan een jaar eerder. De ambities blijven hoog, en het aandeel stijgt op Euronext Brussel tot een nieuw recordniveau.
Dinokoeken

Dat blijkt uit de jaarresultaten van de beursgenoteerde speculoosbakker uit Lembeke. Het brutodividend wordt opgetrokken van 10,8 naar 12,4 euro per aandeel.

Lotus kon de omzet vorig jaar optrekken met bijna 5 procent tot 348 miljoen euro, vooral dankzij het internationale succes van speculoos en speculoospasta en de groei van Lotus Dinosaurus en wafels. Zo kon Lotus mooie groei voorleggen voor speculoos en speculoospasta in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en Israël.

China

Lotus zegt nadrukkelijk te blijven investeren in marketing en sales. Er zal ook volop worden ingezet op de verdere groei van Lotus Dinosaurus, ook in het buitenland. De koekjesmaker wil tevens groeien in China. Lotus heeft er een eigen verkoopkantoor, met het oog op verdere groei en marktpenetratie.

Wat de vooruitzichten betreft, luidt het dat het bedrijf overtuigd is dat de juiste strategie en goede basis aanwezig zijn “om op termijn op een rendabele wijze verder te blijven groeien”.

Beursfeest

De beleggers reageren op Euronext Brussel erg opgetogen op de cijfers en de vooruitzichten. De beurslieveling wint opnieuw ruim 3 procent en stijgt daardoor boven de 1.100 euro per aandeel.

Daarmee lijkt voorlopig geen einde te komen aan het indrukwekkende beurspalmares. In tien jaar tijd is het aandeel vertienvoudigd. Vijf jaar geleden kostte een aandeel Lotus Bakeries nog minder dan 400 euro.