Manager Korean Air krijgt een jaar na “nootjes-rel”

ZUID-KOREA: Een Zuid-Koreaanse rechtbank heeft een manager van Korean Air veroordeeld tot een jaar cel omdat ze de luchtvaartreglementering heeft overtreden. De vrouw, de dochter van de voorzitter van de raad van bestuur van de luchtvaartmaatschappij, had een piloot gedwongen rechtsomkeer te maken na een ruzie over de manier waarop haar borrelnootjes waren geserveerd.
IMG_20150212_185310

Het incident dateert van december vorig jaar. Manager Cho Hyun-ah reisde in eerste klas op een vlucht van New York naar Seoel en had zich druk gemaakt over het feit dat ze haar borrelnootjes niet op een schaaltje geserveerd kreeg. Omdat de purser volgens haar niet goed had gereageerd op haar klacht dwong ze de piloot nog voor het opstijgen om naar het luchthavengebouw terug te keren.

Volgens de rechter heeft de vrouw de piloot gehinderd tijdens het uitvoeren van zijn werk.

Het incident deed veel stof opwaaien in Zuid-Korea. Nogal wat mensen nemen aanstoot aan de arrogantie van kinderen van rijke zakenlui.