Playmobil opgenomen in de indexkorf

Bron: deredactie.be

De samenstelling van de indexkorf is opnieuw gewijzigd. Een aantal minder relevante producten worden geschrapt en enkele nieuwe komen er bij. Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) heeft een akkoord van de sociale partners daarover bekrachtigd.
2015-01-24 18.28.16

Door het schrappen en toevoegen van bepaalde producten – “getuigen” zoals dat heet in het vakjargon – sluit de indexkorf beter aan bij het huidig consumptiegedrag. Die indexkorf bestaat vanaf 2015 uit 623 getuigen, tegenover 611 in 2014.

Nieuw in de korf is heel wat speelgoed, zoals bijvoorbeeld Playmobil en puzzels. Geschrapt: de mp3- en mp4-speler en de huur van een springkasteel.

Wat komt erbij en wat gaat eruit?

Zijn nieuw in de indexkorf: breiwol, kinderpark, kinderstoel, elektrische fiets, hoofdtelefoon, wifi-repeater, Playmobil, boetseerklei, puzzel, inenting tegen hondsdolheid bij de hond, implantatie van elektronische chip bij de hond, de huur van een bowlingbaan, het lidgeld bij een sportclub, handbagage (koffer), toilettas, identiteitskaart, rijbewijs en het plaatsen van een rouwadvertentie.

Worden geschrapt: stof voor een jurk, mp3- en mp4-speler, wifi-modem en -router, huur van een springkasteel, het afdrukken van digitale foto’s bij de fotograaf en de fotokopie.