Droom 8-jarige jongen komt heel even uit

GENT | Deze ochtend ontving onze redactie een tip van Jan-Pieter Coeckaert. Jan-Pieter is een jongen van 8 jaar die vlakbij een mooi park in Gent woont. Op school heeft hij geleerd dat het park vroeger een dierentuin was. Daarom dragen de straten in zijn buurt ook allemaal namen van dieren.

“Jan-Pieter had deze nacht een wel heel vreemde droom!”, vertelt zijn mama Evelien. “In elke straat zag hij wel dieren lopen! Zebra’s, leeuwen en ook enkele struisvogels, als ik me niet vergis”.

Vreemd, moet Jan-Pieter zich deze ochtend gevoeld hebben, want zowaar stonden er opeens overal dieren in zijn buurt! “Gaat de dierentuin weer open?”, vroeg Jan-Pieter nog voor hij de klas in liep.

Mama Evelien maakte zich toch wat zorgen. “De leeuwen hebben we toch maar niet gestreeld. Ook de struisvogels leken wat schrik te hebben.”

Gelukkig heeft Jan-Pieter, samen met zijn mama, onze redactie snel op de hoogte gebracht voor de school begon. Onze huisfotografe is snel op pad getrokken en heeft nog net enkele leuke foto’s kunnen maken van de dieren in de buurt.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Burgemeester Daniël Termont laat weten dat de dierentuin niet terug open gaat. “Het is een mooi en rustig park met een rijke geschiedenis, waar iedereen zich prettig voelt. Er is zelfs een kleine speeltuin voor de kinderen!” Niet veel later verdwenen de dieren dan ook langzaam weer uit het straatbeeld.

Geen dierentuin, Jan-Pieter, maar wel een leuk verhaal om te vertellen dit weekend!