“Gijzeling” in Gent was valse aangifte

BRON: deredactie.be Hans Verbeke, Floor Bruggeman, Dominique Fiers, Sara Van Poucke, Jos De Greef

Er lijkt dan toch geen sprake te zijn geweest van een gijzeling nabij de Dampoort in Gent, zoals eerder was gemeld. De man die een valse aangifte deed, riskeert wel tot twee jaar cel.
10858400_939721742723192_6058229484644047147_n

Vanochtend had een man gemeld dat hij in een appartementsgebouw aan de Pilorijnenstraat in Gent een kalasjnikov op zijn hoofd had gekregen. Hij zei toen ook dat zijn vriend gegijzeld werd door vier mannen die gewapend waren met zulke automatische wapens.

Speciale eenheden van de politie hebben daarop een veiligheidszone ingesteld rond het appartementsgebouw en konden enkele bewoners evacueren. Daarna werd een inval gehouden en werd het gebouw doorzocht, maar er zijn geen wapens gevonden.

De man die “het slachtoffer” van de gijzeling zou zijn, heeft inmiddels aan de politie verklaard dat hij op geen enkel ogenblik gegijzeld werd en dat er nooit wapens bij de zaak betrokken waren. Omdat op hetzelfde ogenblik een gijzeling bezig was in het Australische Sydney, werd even gevreesd voor terreur en de buitenlandse media stortten zich dan ook voluit op de zaak in Gent.

18-jarige is aangehouden

De persoon die de gijzeling meldde, is een 18-jarige man zonder papieren die onlangs veroordeeld werd wegens drugsdelicten. Hij is aangehouden door de onderzoeksrechter wegens valse aangifte van een zware aanval op personen. Daarop staat tot twee jaar gevangenisstraf en een geldboete van 1.800 euro.

De man heeft wellicht de aangifte onder invloed van drugs gedaan, maar dat wordt verder onderzocht.