Verdwaalde kat zorgt bijna voor ongeluk op piste Gentse Zesdaagse

BRON: Nieuwsblad Geert Herman
GENT – De ploegafvalling GP Lotto tijdens de openingsavond van de Gentse Zesdaagse werd iets voor half twaalf geneutraliseerd toen een poes zich plots onder de renners mengde in ’t Kuipke. Greg De Sutter, zelf een gewezen wielrenner uit Lembeke probeerde het onfortuinlijke dier te vangen en hield er een stevige beet in zijn hand aan over. ‘Een reflex, want je mag niet denken wat er gebeurt als de renners erover tuimelen’, aldus de geschrokken wielerliefhebber.

De Sutter zag het vanuit tribune H tegenover de finish allemaal gebeuren. ‘De kat kwam achter onze rijen gespurt, liep dan even in paniek naar beneden, passeerde voorbij onze voeten en dook toen de piste in, waar ze tot voorbij de bocht aan het scorebord rende om dan in paniek terug naar ons te keren.’

‘In een reflex greep ik ernaar, maar ik had ze niet goed vast, waardoor ze me een fikse knauw in de hand gaf. Ik heb er dan mijn voet op gezet en een jas over gegooid, en een andere man in de tribune kon ze uiteindelijk bij haar nekvel grijpen.’  Vanwaar de onfortuinlijke poes kwam, is niet bekend. Het dier was naar verluidt wel gechipt en werd buitengezet. De renners konden nadien hun tocht ongestoord verder zetten.