Civiele bescherming deelt drinkwater uit in Oudegem

BRON: destandaard.be

Foto door leerlingen van De Oogappel

In het Oost-Vlaamse Dendermonde zijn zondagochtend grote problemen met het drinkwater. Dat door een lek in de aanvoerleiding van drinkwatermaatschappij Farys.

12189552_1121831754512189_3443394931523948797_n

De breuk ontstond in Sint-Gillis-Dendermonde onder de Sint-Gillislaan (N47). Het lek werd om iets na 6 uur gemeld aan de hulpdiensten omdat de gewestweg blank stond.

Als gevolg was Dendermonde volledig afgesloten van drinkwater. Ook de omliggende deelgemeenten, en zelfs buurgemeente Hamme, onvonden hinder.

Watermaatschappij Farys slaagde erin om een herstelling uit te voeren, zodat rond 8 uur het grootste deel van de stad opnieuw water had. ‘Voor het westen van de stad, onder meer deelgemeenten Schoonaarde en Oudegem, blijkt dat moeilijk. Als de problemen daar lange tijd aanhouden, bereiden we ons voor om water te bedelen in de brandweerkazerne.’

Water uitdelen

Op het kerkplein van Oudegem, een deelgemeente van Dendermonde die samen met deelgemeenten Appels en Schoonaarde en de Aalsterse deelgemeente Gijzegem sinds 6.00 uur zonder water zit, is de civiele bescherming intussen gestart met het uitdelen van drinkwater. Dat bevestigt burgemeester Piet Buyse (CD&V).

‘Het lek moet gelokaliseerd worden en dat houdt in dat een deel van het wegdek moet opengebroken worden’, zegt burgemeester Piet Buyse (CD&V). Watermaatschappij Farys zegt te verwachten dat de werken een groot deel van de dag in beslag zullen nemen.