Kat overleeft 10 minuten in draaiende wasmachine

BRON: HLN.BE

Een kat is aan de dood ontsnapt in Nederland. Zorro zat tien minuten lang in een draaiende wasmachine. Zijn baasje was hem vergeten, zo vertelt ze.
10425889_921171584578208_667885488577335069_n

De vrouw, wiens identiteit niet bekend is, vertelde Tubantia dat haar kinderen het twee maanden oude beestje kwijt waren. Tijdens hun zoektocht kreeg de moeder ineens een ingeving: “Ik dacht: oh jee, hij zal toch niet in de wasmachine zitten?”Dat zat het diertje dus wel. Waarschijnlijk is hij er stiekem ingekropen: “Ik had er een wasje in gedaan en vulde dat later aan met nog een paar spullen. Toen moet Zorro er al in hebben gelegen. Ik heb niks gezien en hij maakte ook geen geluid”, aldus de vrouw.

Klachten
Toen de vrouw ging kijken, vond ze Zorro inderdaad in de wasmachine. Hij leek gezond, maar dat bleek later tegen te vallen. Het dier wilde na zijn bevrijding niet eten of drinken en kreeg last van zijn ogen. Het gezin is naar de dierenarts gegaan, die bang was voor een longontsteking, mogelijk veroorzaakt door het vuile water in de machine.

Met pilletjes en antibiotica werd de mogelijke longontsteking bestreden. Dat lukte onvoldoende. Twee dagen na het incident werd duidelijk dat Zorro de ontsteking daadwerkelijk had opgelopen. Om het te genezen werd hij in een zuurstof-kooi gezet. Dat hielp: “Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen. Maar ik kijk voortaan wel uit! Als ik alvast wat was in de machine doe, is het gevaar groot dat een kat daar op gaat liggen. Mij zal het niet weer gebeuren.”