BREAKING: Parijse politie opent vuur op chauffeur die op Tour de France-barricade wil inrijden.

BRON: demorgen.be

De politie van Parijs heeft om 8 uur vanochtend het vuur geopend op een man die met hoge snelheid op een Tour de France-barricade wilde inrijden. De man is voortvluchtig.

Een woordvoerder van de politie in Parijs, Luc Poignant, zeg dat de auto is ontsnapt vanaf de Place de la Concorde. Het Place de la Concorde is onderdeel van de etappe door Parijs, die de renners vandaag afleggen.

“Niet tegen Tour, geen terrorisme”
De politie spreekt tegenover persbureau Reuters van ,”een klein incident”. “Het was niet gericht tegen de Tour de France, het is geen terrorisme. Het is gewoonweg een weigering om te gehoorzamen. Daarvan zijn er elke dag velen.” De politie vermoedt dat de man onder invloed was van alcohol, meldt het Duitse persbureau DPA.

Een donkerkleurig voertuig botste volgens televisiezender RTL bij het Place de la Concorde rond 11.00 uur eerst op een ander voertuig. Toen agenten de bestuurder wilden controleren, botste hij tegen een dranghek. De politie beschoot de auto, maar deze ging er desondanks op hoge snelheid vandoor en is nog altijd spoorloos. Over het aantal inzittenden is onduidelijkheid. Sommige Franse media spreken van een persoon, andere van twee.

Koersdirecteur Thierry Gouvenou zei in een eerste reactie weinig te weten van het incident. Hij verwachtte geen impact op de etappe. De slotrit van de Tour de France begint om 16.35 uur. Rond 17.15 uur rijdt het peloton het centrum van Parijs binnen.