Slachtbank dreigt voor stier met homotrekjes

BRON: HLN.be – Eric Belsack

MAYO, Ierland – Het ziet er naar uit dat de dagen van Benjy geteld zijn. Benjy is een forse stier die door een Ierse boer werd aangeschaft om diens koeien te bevruchten. Blijkt echter dat de stier enkel oog heeft voor zijn mannelijke soortgenoten. En dus dreigt de knaap naar het slachthuis gebracht te worden.

De verwachtingen waren hoog gespannen toen de stier van het Charolais-ras zijn opwachting maakte op de boerderij in County Mayo. Al snel bleek echter dat Benjy zijn deel van het contract niet nakwam: geen enkele koe raakte drachtig.

10346308_919524601409573_8684214322718115036_n

Faalangst
Aanvankelijk werd gedacht dat de stier aan faalangst leed. De liefde in het openbaar bedrijven is immers niet iedereen gegeven. Een veearts werd ingeschakeld om de seksuele gewoontes van Benjy te monitoren. Die kwam tot de conclusie dat de stier enkel oog had voor zijn mannelijke evenknieën.

Te oud voor carrièreswitch
De boer, wiens naam niet bekendgemaakt wordt, zegt de seksuele geaardheid van zijn stier te aanvaarden. “Maar ik vrees dat er mij geen andere optie rest dan hem te laten slachten”, zegt de man. Volgens de veehouder is Benjy immers te oud om te castreren en hem een carrièreswitch als os te gunnen. “Een homoseksuele stier: ik wist niet dat het mogelijk was. Maar na professioneel advies moet ik me er bij neerleggen”.

Intussen heeft een nieuwe stier zijn intrede gemaakt op de Ierse boerderij. Inmiddels blijkt ook een aantal koeien zwanger. Arme Benjy.