Felle brand bij houtbedrijf in Sint-Gillis-Waas

In Sint-Gillis-Waas in Oost-Vlaanderen heeft een felle brand gewoed bij houtbedrijf Van Gaeveren waar paletten gemaakt worden. Het gemeentelijk rampenplan was een tijd afgekondigd, maar de brand is intussen onder controle. Het bedrijfsgebouw is niet meer te redden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
11665363_1059804327381599_5073583639449746832_n

Brandweerkorpsen uit de buurt leveren bijstand aan de plaatselijke brandweer. Zij hebben het vuur onder controle gekregen, maar moeten wel nog uren nablussen.

Een vijftiental woningen in de buurt werden geëvacueerd omdat er veel rook hing. De huizen werden wel gevrijwaard van de vlammen en de inwoners kunnen vanavond al terug hun woning in. Op het bedrijventerrein zelf is een perimeter ingesteld en het medisch interventieplan is van kracht zodat de hulpdiensten makkelijker kunnen werken in de hitte, meldt de brandweer van Sint-Gillis-Waas.

“Het ging om een immense brand en er kwam een enorme hitte vrij”, zegt burgemeester Chris Lippens. Twee brandweermannen moesten even wat op adem komen omdat ze bevangen waren door de hitte, maar gewonden zijn er niet gevallen.

De rookpluim was kilometers ver te zien en dreef in de richting van Sint-Niklaas. Uit metingen bleek evenwel dat de rook niet gevaarlijk was omdat er geen asbestdeeltjes in zaten. Aan de omwonenden werd wel gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.