Handtastelijke toerist krijgt bajonet van Queen’s Guard onder de neus

BRON: hln.be

Dat je maar beter met je fikken van een lid van de Queen’s Guard afblijft. Dit is de les die deze Aziatische wellicht nooit van z’n leven zal vergeten nadat hij iets te familiair omging met een soldaat van de Britse koninklijke wacht. De militair met de berenmuts duwde prompt zijn geweer mét bajonet onder de neus van de olijkerd nadat die het waagde om diens hand op zijn schouder te leggen.

20150628_220226

“Blijf weg van de Queen’s Guard”, roept de soldaat. Een bevel dat de Aziaat zich geen tweede keer laat zeggen. Onverstoorbaar schoudert de wacht opnieuw zijn geweer om zijn weg voort te zetten.https://www.youtube.com/watch?v=yIg-mDiYIWM

Het Britse ministerie van Defensie heefrt inmiddels gereageerd op het incident dat op 22 juni werd gefilmd en op YouTube werd gepost. “Deze militair heeft naar behoren gereageerd op het gedrag van de toerist. Er worden geen sancties tegen hem getroffen”, zegt een woordvoerder. “Wij betreuren dit gebrek aan respect vanwege het publiek. De soldaat heeft als taak de Queen, zichzelf en de wachtpost te beschermen”. Na het incident werd een koord gespannen zodat niemand nog de wachters kan aanraken.

De Queen’s Guard zijn gestationeerd aan Buckingham Palace, St James’s Palace, Windsor Castle en Holyrood House in Schotland, net als aan de Tower of London en Edinburgh Castle. Te zien aan de gewelfbogen op de achtergrond, werd het filmpje wellicht aan Windsor Castle geschoten.