Titanic-componist James Horner omgekomen bij vliegtuigcrash

In het zuiden van Californië is de Amerikaanse componist James Horner om het leven gekomen bij crash met zijn privévliegtuig. Horner is vooral bekend van de soundtrack van de film “Titanic”, waarmee hij in 1998 twee Oscars won.
20150623_194035

De 61-jarige Horner was een getrainde piloot en had verschillende vliegtoestellen. Het privévliegtuig dat in Californië is gecrasht, is wel degelijk van hem en Horner zou ook effectief aan de stuurknuppel hebben gezeten.

Zijn advocaat liet weten dat er sinds het ongeval niets meer is vernomen van de componist. De assistente van Horner laat er op Facebook geen twijfel over bestaan. “We zijn een ongelooflijke persoon met een groot hart en een enorm talent verloren. Hij is gestorven terwijl hij iets deed waar hij van hield. Dankjewel voor al jullie steun”, aldus Sylvia Patrycja.

“My heart will go on”

James Horner stond bekend als een geniale filmmuziekcomponist. Hij schreef de muziek van meer dan honderd films, onder meer “Braveheart,” “Apollo 13″ en”Avatar”. Hij kreeg voor zijn werk tien Oscar-nominaties.

Hét meesterwerk waarmee Horner altijd zal verbonden blijven, is de filmmuziek van blockbuster “Titanic” uit 1997. Daarmee haalde hij twee Oscars binnen, onder meer voor de titelsong “My heart will go on”, gezongen door Céline Dion. Het was onder anderen Horner die Dion ervan moest overtuigen om het lied te zingen want de Canadese diva was aanvankelijk niet overtuigd. Maar het werd een gigantisch succes. De filmmuziek van “Titanic” is met 27 miljoen verkochte exemplaren een van meest succesvolle aller tijden.

“Mijn job is om ervoor te zorgen dat de mensen de film kunnen voelen met hun hart”, was het motto van Horner. En daar is de man voor heel wat fans ook effectief in geslaagd.