Afval vliegt rond in Vilvoorde

VILVOORDE | Deze ochtend werden de inwoners van Vilvoorde getrakteerd op een wel heel onaangename verrassing. Door de hevige wind werd het vederlichte PMD- en papierafval rondgestrooid door de straten van Vilvoorde.

Afval waait door straten Vilvoorde

De Vilvoordse gemeentewerkers moeten vandaag dan ook hun geplande taken laten vallen om al het afval op te ruimen.

Emilie Van de Looverbosch, van de intercommunale die het afval beheert, rijdt nu door de stad om foto’s te maken van de schade. Één tip geeft ze nog mee: bij veel wind plaats je je afval beter binnen tot ’s ochtends, zo voorkom je al veel problemen.

“Dit had voorkomen kunnen worden!”, zegt Rita Vermeersch, een actieve dame van 89 jaar. “Normaal mag het afval pas ’s ochtends buiten op straat gezet worden. Ik ben de enige die hier pas ’s ochtends mijn afval buiten zet! Al die jongen mensen weten niet meer wat vroeg opstaan is!”.

Gelukkig voor Rita, waren de gemeentewerkers van Vilvoorde vandaag wél al vroeg uit bed. We konden dan ook een mooie foto van Rita maken in een opnieuw propere straat.

Rita Vermeersch uit Vilvoorde