De Rode Duivels missen Fellaini tegen Wales

Marouane Fellaini zal er vrijdag niet bij zijn in het EK-voorrondeduel tegen Wales. De middenvelder moest vanochtend op training opnieuw afhaken door pijn aan zijn adductoren en bondscoach Marc Wilmots heeft laten weten dat hij de selectie verlaat.
11390196_1045749245453774_6516454381547355020_n
De Rode Duivels hebben vanochtend een laatste keer op Belgische bodem getraind voor ze om 18u naar Cardiff vertrekken. Nadat Fellaini de dinsdagtraining aan zich voorbij had laten gaan, verscheen hij nu wel op het trainingsveld en warmde hij mee op. Maar lang hield hij het niet vol.

“Marouane is naar het ziekenhuis voor een MRI-scan. We willen exact weten wat er scheelt”, zei bondscoach Marc Wilmots vanochtend.

Vanmiddag kwam er uitsluitsel: “Fellaini heeft een stressreactie aan zijn bekken. Hij geraakt niet speelklaar voor Wales en verlaat de selectie”, zegt Wilmots.

Fellaini was in de laatste drie interlands goed voor vijf doelpunten en groeide uit tot een van de absolute sterkhouders. “Er is maar één Marouane Fellaini in de wereld, hij is uniek. Als ik hem vraag om door een muur te gaan, doet hij dat. Als hij echter een scheurtje heeft, heeft het geen zin om hem te laten spelen”, zei Wilmots vanochtend.