Boer doet uitzonderlijke ontdekking tussen zijn koeien

BRON: nieuwsblad.be

Eric Neumann, een boer uit het Zuid-Australische Bletchley, heeft dinsdag een heel uitzonderlijke vondst gedaan op zijn veeboerderij. In een hoekje van de weide vond hij namelijk een klein zeeleeuwtje. Het verdwaalde diertje was ondervoed, maar kon gered worden.

11219361_1035726756456023_4427316439320443871_n

‘Mijn koeien waren heel veel tumult aan het maken’, vertelt boer Eric Neumann aan Seven News. ‘Ze waren luid aan het loeien en ik wist niet waarom.’

Tot de boer een kleine pelsrob, een soort zeeleeuw, vond in een hoekje van de weide. Het diertje bevond zich op meer dan 35 kilometer van de kust. Niemand weet hoe het diertje daar beland is.

Gezondheidsonderzoek

Toen dierenverzorgers ter plaatse kwamen, stelden ze vast dat de pelsrob amper acht kilogram woog. Dat is de helft van het ideale gewicht. Ze brachten hem daarom over naar de zoo van Adelaide.

Het diertje kan mogelijk zelf van de kust naar de boerderij gewaggeld zijn, maar de dierenartsen sluiten niet uit dat iemand het daar heeft achtergelaten. ‘Als hij gedumpt is, vind ik dat een wrede daad’, aldus vinder Eric Neumann.

De pelsrob wordt momenteel nog verzorgd in de zoo. Door de jonge leeftijd en de grote beproeving die het dier doorstaan heeft, zal hij nog niet onmiddellijk losgelaten worden in de natuur.