Vijf overweegt nieuw seizoen “Temptation Island”

Televisiezender Vijf overweegt een nieuw seizoen van “Temptation Island”. Dat schrijft Het Nieuwsblad en is aan onze redactie bevestigd. “De komende maanden gaan we daar de knopen over doorhakken”, zegt woordvoerder Kristof Demasure aan onze redactie.
10646843_1032129586815740_3804802473215218407_n

“Temptation Island” verkocht zichzelf indertijd als dé ultieme relatietest. Koppels werden uiteen gehaald en apart gedropt in een alcoholrijke, exotische locatie vol hitsige vrijgezellen. De beelden van de uitschuivers werden daarna aan de wederhelft getoond. West-Vlaming Gringo (lees: Hrinho) werd wereldberoemd in Vlaanderen met zijn uitspraak “Talk to the hand, because the face don’t want to hear it anymore“.

Het programma liep 7 seizoenen lang, maar heeft dankzij het internet intussen een zekere cultstatus bereikt. In Het Nieuwsblad vandaag staat dan ook goed nieuws voor de fans van de “ultieme relatietest”. Vijf heeft concrete plannen om een nieuw seizoen te maken. “De komende maanden gaan we daar de knopen over doorhakken”, zegt woordvoerder Kristof Demasure. “Als het er komt, is het ten vroegste vanaf volgend jaar.”

Bij Vijf wordt benadrukt dat het niet de bedoeling is om te teren op successen uit het verleden, maar “Temptation Island” is nu eenmaal een uitzondering. “Het programma is altijd tot de verbeelding blijven spreken”, zegt Demasure. “Vijf heeft een enorme evolutie doorgemaakt van een vrouwenzender tot de zender die het nu is. En dat komt onder meer door de programma’s van Jani (Kazaltzis, red.) en nieuwkomer Karen Damen.”

Of Jani en Karen ook een rol gaan spelen in de vernieuwde “Temptation Island” is nog niet duidelijk.