Surfer zit vast tussen kaken van krokodil

BRON: hln.be

De 29-jarige Chris Keeping dacht dat zijn uren geteld waren toen een zoutwaterkrokodil van 2,5 meter hem maar bleef aanvallen. Dat gebeurde zaterdagochtend op 100 meter van het strand van het prachtige Casuarina Coastal Reserve in Darwin. De kitesurfer verweerde zich dapper met zijn plank en… met zijn vinger.

Het dier had Keeping stevig te pakken tussen zijn kaken toen de surfer een kwartiertje in het water zat bij zijn plank. Hij wachtte op de juiste windstoot om weer aan het kitesurfen te gaan. Omdat Keeping nog vastzat aan de plank, kon de krokodil hem niet onder water sleuren. “Ik dacht dat ik ging sterven”, zegt hij aan ntnews.com.au. De krokodil had Keeping in zijn bek en schudde hem heen en weer.

Oog in oog met krokodil
Na twee minuten hield het beest op en keek het de Australiër recht in de ogen. “Hij knipperde met zijn ogen en toen bedacht ik dat ik mijn vinger in zijn oog zou steken. Ik wist anders echt niet wat gedaan.” Het werkte: de krokodil loste hem.

Keeping wou dan terug naar het strand peddelen. Maar de krokodil volgde hem. De surfer kon het dier met zijn plank op de bek slaan. Dat scenario herhaalde zich nog zo’n vijftal keren. Keeping haalde tot zijn eigen verbazing het strand. De krokodil droop af en kwam niet meer terug. De man verwittigde andere kitesurfers en liet zich dan door zijn zus naar het ziekenhuis brengen. Hij kwam er als bij wonder vanaf met bijtwonden aan zijn schouder, oksel en ribbenkast.