In zee zwemmen mag nu al in Blankenberge, Knokke-Heist en De Haan

BRON: hln.be

Komend hemelvaartweekend zal het al mogelijk zijn om in drie kustgemeenten veilig in zee te zwemmen. In Blankenberge worden de posten al sinds begin mei bemand, donderdag komen daar De Haan en Knokke-Heist bij met een beperkte bemanning. Dat kan de Intercommunale Kustreddingdienst van West-Vlaanderen woensdag meegeven.

11204403_1029149933780372_4693668817409868560_n

Het traditionele badseizoen aan de kust begint normaal pas op 1 juli, maar tal van gemeenten bemannen al verschillende reddingsposten in het hemelvaart- en pinksterweekend. Dat is het geval in Blankenberge, waar de redders al op post zijn sinds 2 mei.

De Haan treedt Blankenberge vanaf donderdag bij met twee bemande posten, terwijl in Knokke-Heist drie posten zullen waken over de veiligheid van de zwemmers. Gelijktijdig met deze reddersposten gaan ook de eerste hulpposten open in Knokke-Heist. Andere kustgemeenten zetten pas redders in vanaf midden of eind juni.

Kusttoeristen die komend weekend dus graag een duikje nemen in de Noordzee, begeven zich dus best naar een van de kustgemeenten waar het al toegelaten is om te baden. De meeste posten worden voornamelijk bemand door vaste redders. Voor jobstudenten is het niet altijd even gemakkelijk om zich vrij te maken met de examens voor de deur.