Vrouw steekt ex in diepvries.

BRON: standaard.be

Een 41-jarige vrouw uit Gits is dinsdag officieel aangehouden op verdenking van moord. Dat bevestigt haar raadsman Tom Noyez dinsdag. Ze bewaarde het lijk van haar Nederlandse vriend al een jaar in de diepvries in haar woning. Ze werd maandag opgepakt. Het parket West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, geeft voorlopig geen commentaar in het kader van het lopend gerechtelijk onderzoek.

IMG_20150428_204342

I.D. werd maandagnamiddag opgepakt door de politie. Er volgde een politieverhoor en dinsdag werd ze voor de onderzoeksrechter geleid. De vrouw had al enkele jaren een relatie met de Nederlander J.V. Ze woonden samen in een woning die eigendom is van de verdachte. Daardoor kon ze niet zomaar vluchten van haar vriend.

De vrouw werd frequent mishandeld door de man, die kampte met een alcoholprobleem. Hij bedreigde haar zelfs meermaals met de dood. Daarvan zijn meerdere meldingen geweest bij de politie. Maar rond Moederdag vorig jaar ondernam de vrouw actie. Ze gaf J. slaappillen en wurgde hem. ‘Mijn cliënte had initieel zeker niet de bedoeling om hem te doden. Ze wilde hem gewoon weg uit haar huis, om zichzelf en haar minderjarige dochter te beschermen, ‘ aldus Noyez.

Volgens de advocaat is I.D. wel opgelucht dat haar geheim ontdekt is. Ze heeft de feiten meteen bekend. Donderdagnamiddag verschijnt ze voor de raadkamer.