Restaurant rekent 50 eurocent aan om babyflesje op te warmen

€0,50 bij op de rekening plaatsen omdat je er het flesje voor je baby van twee maanden oud opwarmt’. Dat bericht plaatste de Leuvense Gitte Denteneer zondag op Twitter. Een foto van de rekening toont hoe Café Rubens op de Grote Markt in Leuven 50 eurocent aanrekent om haar babyflesje op te warmen. De tweet wordt intussen overal op sociale media verspreid.

Intussen heeft ook Horeca Vlaanderen gereageerd op het bericht. Volgens de organisatie mogen horeca-uitbaters een bedrag aanrekenen voor extra dienstverlening, indien de klant daar op voorhand van op de hoogte is gebracht. ‘Het mag, als ergens vermeld staat dat die dienstverlening extra geld zal kosten of als dit mondeling aan de klant meegedeeld wordt’, zegt Gerrit Budts van Horeca Vlaanderen. ‘Maar dit is verre van gangbaar. Bij nagenoeg alle horecazaken zal dit standaard in de dienstverlening inbegrepen zijn.’

11138576_1011967785498587_7309861853107848225_n

Het aanrekenen van een toiletbezoek komt vaker voor, maar dit heeft volgens Budts tot doel om te vermijden dat mensen die niets consumeren toch gebruikmaken van de faciliteiten. De extra kost van het toiletbezoek staat dan ook steeds duidelijk vermeld.
Wanneer een klant zo’n extra bedrag op de rekening betwist, raadt Horeca Vlaanderen aan om in overleg te gaan met de horeca-uitbater.