Maandelijks archief: februari 2016

De laatste crossdag van Sven Nys

Bron: sporza.be

Pauwels wint in Oostmalle, Nys neemt afscheid met Vanthourenhout

ZO 21/02/2016 – 16:03Kevin Pauwels heeft de Sluitingsprijs in Oostmalle gewonnen. Hij rondde een solo af, wereldkampioen Wout van Aert eindigde als tweede. Voor Sven Nys was het zijn laatste veldrit en hij wachtte in de slotronde Sven Vanthourenhout op om samen te finishen.

In Oostmalle stond alles uiteraard in het teken van Sven Nys. Na een mindere start stak Nys halfweg cross zijn neus aan het venster. De decibels gingen meteen de hoogte in bij een prik van Nys, maar Van Aert en co wilden Nys niet zomaar een cadeautje geven.

12744252_1187164494645581_117358320047927237_n

Nys klampte vooraan goed aan, maar geraakte wat uit zijn ritme na een foutje van Lars van der Haar. De veer was gebroken bij Nys, hij kon nog net zien hoe Pauwels Van Aert onder druk zette en uiteindelijk ook kon wegrijden.

Pauwels, die ook een stevige inhaalrace had moeten afwerken na een matige start, keek niet meer om en boekte met een knappe inspanning zijn derde zege van het seizoen. Wout van Aert klopte Tom Meeusen in de sprint voor de tweede plaats.

Nys bikkelde in de laatste ronde niet meer voor de ereplaatsen. Hij stond zelfs een tijdje stil om ploegmaat Sven Vanthourenhout, die ook afscheid nam, op te wachten. Zij aan zij, hand in hand reden Sven en Sven een laatste keer over de aankomststreep

Na de aankomst viel Nys in de armen van zoon Thibau Nys, die zijn tranen niet kon bedwingen. Nys zelf reageerde opvallend nuchter en professioneel op zijn afscheid.