Maandelijks archief: juni 2015

Handtastelijke toerist krijgt bajonet van Queen’s Guard onder de neus

BRON: hln.be

Dat je maar beter met je fikken van een lid van de Queen’s Guard afblijft. Dit is de les die deze Aziatische wellicht nooit van z’n leven zal vergeten nadat hij iets te familiair omging met een soldaat van de Britse koninklijke wacht. De militair met de berenmuts duwde prompt zijn geweer mét bajonet onder de neus van de olijkerd nadat die het waagde om diens hand op zijn schouder te leggen.

20150628_220226

“Blijf weg van de Queen’s Guard”, roept de soldaat. Een bevel dat de Aziaat zich geen tweede keer laat zeggen. Onverstoorbaar schoudert de wacht opnieuw zijn geweer om zijn weg voort te zetten.https://www.youtube.com/watch?v=yIg-mDiYIWM

Het Britse ministerie van Defensie heefrt inmiddels gereageerd op het incident dat op 22 juni werd gefilmd en op YouTube werd gepost. “Deze militair heeft naar behoren gereageerd op het gedrag van de toerist. Er worden geen sancties tegen hem getroffen”, zegt een woordvoerder. “Wij betreuren dit gebrek aan respect vanwege het publiek. De soldaat heeft als taak de Queen, zichzelf en de wachtpost te beschermen”. Na het incident werd een koord gespannen zodat niemand nog de wachters kan aanraken.

De Queen’s Guard zijn gestationeerd aan Buckingham Palace, St James’s Palace, Windsor Castle en Holyrood House in Schotland, net als aan de Tower of London en Edinburgh Castle. Te zien aan de gewelfbogen op de achtergrond, werd het filmpje wellicht aan Windsor Castle geschoten.

Titanic-componist James Horner omgekomen bij vliegtuigcrash

In het zuiden van Californië is de Amerikaanse componist James Horner om het leven gekomen bij crash met zijn privévliegtuig. Horner is vooral bekend van de soundtrack van de film “Titanic”, waarmee hij in 1998 twee Oscars won.
20150623_194035

De 61-jarige Horner was een getrainde piloot en had verschillende vliegtoestellen. Het privévliegtuig dat in Californië is gecrasht, is wel degelijk van hem en Horner zou ook effectief aan de stuurknuppel hebben gezeten.

Zijn advocaat liet weten dat er sinds het ongeval niets meer is vernomen van de componist. De assistente van Horner laat er op Facebook geen twijfel over bestaan. “We zijn een ongelooflijke persoon met een groot hart en een enorm talent verloren. Hij is gestorven terwijl hij iets deed waar hij van hield. Dankjewel voor al jullie steun”, aldus Sylvia Patrycja.

“My heart will go on”

James Horner stond bekend als een geniale filmmuziekcomponist. Hij schreef de muziek van meer dan honderd films, onder meer “Braveheart,” “Apollo 13″ en”Avatar”. Hij kreeg voor zijn werk tien Oscar-nominaties.

Hét meesterwerk waarmee Horner altijd zal verbonden blijven, is de filmmuziek van blockbuster “Titanic” uit 1997. Daarmee haalde hij twee Oscars binnen, onder meer voor de titelsong “My heart will go on”, gezongen door Céline Dion. Het was onder anderen Horner die Dion ervan moest overtuigen om het lied te zingen want de Canadese diva was aanvankelijk niet overtuigd. Maar het werd een gigantisch succes. De filmmuziek van “Titanic” is met 27 miljoen verkochte exemplaren een van meest succesvolle aller tijden.

“Mijn job is om ervoor te zorgen dat de mensen de film kunnen voelen met hun hart”, was het motto van Horner. En daar is de man voor heel wat fans ook effectief in geslaagd.

Deze ‘olijkerd’ is de nieuwste octopus op deze wereld

BRON: hln.be

Een onderzoekster aan het Monterey Bay Aquarium in Californië heeft een nieuwe octopussoort ontdekt. Stephanie Bush zoekt nu een naam voor haar ontdekking. “Hij is zo liefelijk dat ik eraan denk om hem ‘adorabilis’ te noemen”, zegt zij.

11225258_1053416478020384_5524254546910134258_n

Stephanie Bush is postgraduaatstudente aan het Monterey Bay Aquarium Research Institute. “Ik moet deze ontdekking heel ernstig nemen, maar deze kleine octopus tovert onvermijdelijk een glimlach op mijn gelaat en dat van mijn collega’s. Wetenschappers zijn per slot van rekening ook maar mensen”. De ontdekking lijkt sterk op een flapjack octopus, maar vertoont genoeg verschillen om van een nieuwe soort te kunnen spreken.

Internationale yoga dag 2015

21 juni is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Yoga Dag. Dit jaar voor de eerste keer. En dat op vraag van de Indiase regering. Overal ter wereld werden yogasessies in openlucht gehouden, in ons land onder meer in Antwerpen en Brussel.

11214074_1052538898108142_764038972283558374_n

TOP prestatie van onze acro-gymnasten in Baku !

Julie Van Gelder (21), Ineke Van Schoor (19) en Kaat Dumarey (15) hebben de allroundfinale acrobatische gymnastiek voor trio’s gewonnen op de Europese Spelen, Yana Vastavel (15) en Solano Cassamajor (19) werden tweede in de allroundfinale gemengd dubbel. Het trio hield favoriet Rusland achter zich, het duo moest Rusland voor zich dulden. Het is de tweede en derde Belgische medaille in Bakoe na het brons voor taekwondoka Si Mohamed Ketbi.
10629782_1050714168290615_8783240451430377828_n 11377162_1050714191623946_5869360191260330826_n
Van Gelder, Van Schoor en Dumarey legden de basis van het eindzege woensdag al in de kwalificaties. Ze werden toen eerste in de balansoefening en tweede in de tempo-oefening.

Die scores mochten ze meenemen naar de allroundfinale en daaraan begonnen ze dus als eerste, met bijna een punt voorsprong op Rusland.

En onze meisjes, vorig jaar goed voor brons op het WK, hielden het hoofd koel in de combinatie-oefening. Ze deden opnieuw beter dan Rusland en voelden zich zo zegezeker.

Ze moesten nog even wachten tot alle elf landen hun oefening hadden gedaan, maar de buit was binnen. Ook wereldkampioen Groot-Brittannië ging er niet meer over, die werden zesde. Rusland was de tweede van het WK 2014.

En het hoeft hier niet te stoppen voor de drie Belgen, want zondag staan de finales van de tempo- en balanscompetitie op het menu.

Voor het gemengde duo Vastavel-Cassamajor werd de logica gerespecteerd. In de kwalificaties van tempo en balans was Rusland telkens eerste, voor België. In de combinatie-oefening was dat niet anders. Zondag krijgen ze ook nog een kans in de tempo- en balansfinales.

Van Schoor: “Niet naar Rusland gekeken”

Ineke Van Schoor was door het dolle heen met het goud: “Dit is de mooiste medaille, die van de allroundfinale, net als in het artistieke turnen.”

“Voor ons is het als niet-olympische sporters belangrijk om hier te kunnen winnen tussen de olympische disciplines.”

Rusland kwam voor België in actie in de finale. De Belgen wisten dat ze met 27,620 punten goud had, maar ze deden met 28,660 veel beter.

“Het was spannend”, zegt Van Schoor. “Dankzij onze grote voorsprong moest alles lukken in onze oefening, zonder daarbij te veel risico’s te nemen. En dat is gelukt.”

“We hebben niet naar de Russinnen gekeken en ons op onze eigen prestatie gefocust. Ik hoop dat deze titel een goeie zaak betekent voor de acrogym en dat de sport dankzij deze gouden medaille meer media-aandacht krijgt.”

Kan er nog meer in de tempo- en balansfinale van zondag? “We gaan nu een beetje genieten en daarna alles geven. We gaan natuurlijk weer voor goud.”

Vastavel en Cassamajor: “Dit zilver is goud waard”

Twee maanden geleden scheurde Yana Vastavel de ligamenten van haar elleboog. Na een harde revalidatie is dit zilver op de Europese Spelen een enorme bekroning.

“Het is het mooist moment uit onze carrière”, klinkt het. “Vorig jaar werden we vierde op het WK en dat liet een bittere smaak na. Dit zilver is goud waard voor ons.”

Enkel het Russische koppel was net iets te sterk voor Vastavel en Cassamajor. “Ze staken er bovenuit en waren veel te sterk. Voor onze oefening hadden we heel veel stress, dus met het zilver zijn we zeker tevreden.”

“We moesten ons programma door de elleboogblessure op het laatste moment aanpassen. Dat maakte het niet gemakkelijk. Zilver halen in die omstandigheden is toch knap.”

Zondag komt het Belgische duo ook nog in actie in de finale van de tempo- en de balanscompetitie en ook daar is een medaille niet ondenkbaar. “Aan het goud denken we niet, daarvoor zijn de Russen te sterk. Maar je weet natuurlijk nooit. Ze kunnen ook een fout maken.”

Ikea schrapt frisdrank van het menu

BRON: destandaard.be

Ikea gaat nog een stap verder met zijn voornemen van gezonde voeding en zal voortaan geen frisdrank meer aanbieden in de restaurants. In de plaats van die dranken komt fruitwater, dat vijftig procent minder suiker bevat, zo laat de Zweedse meubelketen weten in een persbericht.

11426219_1050166611678704_3039732446904578151_n

Klanten kunnen in het restaurant voortaan kiezen uit bruisend water met vijf verschillende fruitsmaken (framboos, peer, appel, limoen en vlierbloesem) of mineraalwater met rodebessensmaak.

‘De omschakeling van frisdrank naar fruitwater past in de nieuwe koers die Ikea vaart met voeding. We nemen ons volledig voedingsaanbod onder de loep om het gezonder en duurzamer te maken’, aldus food manager Merlijn Crébolder.

‘Door cola en andere frisdranken in die dranktorens (die u met de blauwe beker ongelimiteerd kunt gebruiken, red.) te vervangen door fruitwater kunnen we heel veel mensen op een betaalbare manier laten kennismaken met een gezonder alternatief.’

Jeroen Meus wisselt opnieuw van keuken

BRON: hln.be

Het nieuwe seizoen van Dagelijkse Kost zal er helemaal anders uitzien, want Vlaanderens favoriete tv-kok wisselt opnieuw van keuken. Vanaf nu kookt Jeroen Meus in Leuven.

10847914_1050055811689784_529959207891004975_n 11143439_1050055671689798_7115992356986657791_n

Dagelijkse Kost had eerst een keuken in de binnenstad van Diest, maar daarna verhuisde Jeroen naar Bertem, midden in de Vlaams-Brabantse bossen. Hij zal de rust van het platteland nu echter achter zich laten en opnieuw richting stad trekken: de splinternieuwe keuken bevindt zich in centrum Leuven.

Voor wie de stad een beetje kent: Jeroen verhuist naar het voormalige pand De Dry Coppen in de Schrijnmakersstraat, waar de keuken gebouwd zal worden. Hoe die eruitziet, weten we echter pas in september, wanneer het nieuwe seizoen van Dagelijkse Kost van start gaat.

‘Festivalseks is niet altijd even veilig’

BRON: destandaard.be

Het merendeel van de festivalgangers had al seks op een festival, maar lang niet al die mensen deden het ook veilig. Dat blijkt uit de festivalseks-enquête van radiozender Studio Brussel en het Eén-programma Volt.

1528508_1049405421754823_4732766607747895419_n

De meerderheid, 70 procent, had seks met zijn eigen partner, 36 procent met iemand die ze ter plekke leerde kennen en 26 procent met een vriend of een vriendin. 14 procent van de deelnemers heeft zijn of haar partner al bedrogen tijdens een festival.

Niet veilig met onbekenden

Opvallend is wel dat er in het heetst van de strijd niet altijd aan veiligheid gedacht wordt. Tien procent van de vrouwen zegt dat ze nooit anticonceptie gebruikten bij festivalseks, zelfs niet als het met iemand was die ze niet kenden. 28 procent zegt nooit een condoom te gebruiken als ze geslachtsgemeenschap hebben met iemand die ze ter plekke ontmoet hebben.

Dat ter plaatste leren kennen gebeurt steeds vaker via apps als Tinder of Grinder. Van al diegene die deze apps gebruikten, had 43 procent effectief seks met zijn date op het festival. De apps zijn populairder bij homoseksuelen dan bij hetero’s.

De ondervraagden geven ook aan dat er belangrijkere zaken zijn dan seks op een festival: seks krijgt een score van 2.5 op 5 en komt daarbij niet in de buurt van het belang van de muziek (4.6 op 5) en sfeer (4.7 op 5).

Prins George doet Crocs uitverkopen

BRON: destandaard.be

Kate Middleton en prins George gingen op zondag naar het Gloucestershire Festival of Polo in de Beaufort Polo Club. Papa William speelde er een polowedstrijd, mama Kate en George stoeiden in het gras. Voor die gelegenheid droeg de kleine prins donkerblauwe Crocs ter waarde van 37,25 euro.

11053414_1048563791838986_2028612257215647928_n

Het schoeisel krijgt allesbehalve lof in de modewereld, maar nu het jongetje een paar heeft gedragen, willen veel andere mama’s Crocs voor hun kind. Volgens de Britse krant The Daily Mail is dat te zien aan de uitgeputte voorraden in webshops. De luchtige sandaaltjes met een rood detail zijn een dag na het evenement als nergens meer verkrijgbaar in maat 18. De schoentjes zijn wel nog verkrijgbaar in andere uitvoeringen en maten. Ook de blauwe trui van de prins, van het merk Olivier Baby and Kids, is al uitverkocht.

Zingende non Christina werd gestalkt door een Belg

BRON: hln.be

U herinnert zich vast nog wel de zingende non Christina Scuccia, die vorig jaar de Italiaanse versie van ‘The Voice’ won. De 26-jarige vrouw blijkt nu een jaar lang gestalkt geweest te zijn door een Belg. De 42-jarige man werd nu door een rechter het land uitgezet.

11427660_1047816768580355_1053415115817900961_n

Ongeveer een jaar geleden zocht de man voor het eerst contact met de non via Facebook. Hij stuurde haar zoveel berichten dat ze naar de politie trok om klacht in te dienen. De man gaf echter niet op wanneer zijn profiel geblokkeerd werd, en trok zelf naar Italië om zijn idool te ontmoeten.Begin deze maand werd de man opgepakt aan het klooster in Milaan waar Scuccia verblijft. Een andere non had de man herkend en de politie gebeld. De rechter had geen oren naar zijn excuus dat hij een selfie wilde nemen, en zette hem het land uit. De man is nooit meer welkom in Italië.

De Rode Duivels missen Fellaini tegen Wales

Marouane Fellaini zal er vrijdag niet bij zijn in het EK-voorrondeduel tegen Wales. De middenvelder moest vanochtend op training opnieuw afhaken door pijn aan zijn adductoren en bondscoach Marc Wilmots heeft laten weten dat hij de selectie verlaat.
11390196_1045749245453774_6516454381547355020_n
De Rode Duivels hebben vanochtend een laatste keer op Belgische bodem getraind voor ze om 18u naar Cardiff vertrekken. Nadat Fellaini de dinsdagtraining aan zich voorbij had laten gaan, verscheen hij nu wel op het trainingsveld en warmde hij mee op. Maar lang hield hij het niet vol.

“Marouane is naar het ziekenhuis voor een MRI-scan. We willen exact weten wat er scheelt”, zei bondscoach Marc Wilmots vanochtend.

Vanmiddag kwam er uitsluitsel: “Fellaini heeft een stressreactie aan zijn bekken. Hij geraakt niet speelklaar voor Wales en verlaat de selectie”, zegt Wilmots.

Fellaini was in de laatste drie interlands goed voor vijf doelpunten en groeide uit tot een van de absolute sterkhouders. “Er is maar één Marouane Fellaini in de wereld, hij is uniek. Als ik hem vraag om door een muur te gaan, doet hij dat. Als hij echter een scheurtje heeft, heeft het geen zin om hem te laten spelen”, zei Wilmots vanochtend.

James Last (86) overleden

BRON: demorgen.be

De Duitse orkestleider James Last is overleden. Hij stierf gistern in de Amerikaanse staat Florida na een korte ziekte in het bijzijn van zijn familie. Last werd 86. Dat heeft concertorganisator Semmel Concerts vandaag in Berlijn laten weten.

11393259_1045740568787975_7340026237615564428_nLast was als uitvinder van de ‘Happy Party Sound’ de meest succesrijke Duitse orkestleider van na de Tweede Wereldoorlog. Hij werd in 1929 in Bremen geboren als Hans Last. Met zijn nonchalante stijl en popdeuntjes in bigband-formaat speelde hij perfect in op het gevoel bij de naoorlogse generatie. Hij toerde wereldwijd met zijn orkest.

Bekend van James Last zijn onder meer ‘Elvira Madigan’, ‘Biscaya’ en ‘The Lonely Shepherd’ (‘De Eenzame Herder’), het thema van de televisieserie ‘Golden Soak’ (‘De Verlaten Mijn’) met de panfluitbijdrage van de Roemeen Gheorghe Zamfir, dat ook op de soundtrack staat van Quentin Tarantino’s film ‘Kill Bill Vol.1’.

Met meer dan 80 miljoen verkochte muziekdragers, 17 platina en 208 gouden platen ontpopte James Last zich tot een van de meest succesvolle muzikanten ooit. Sedert meer dan 30 jaar leefde hij in de Verenigde Staten.

James Last, die als 6-jarige klavier leerde spelen, kwam in 1946 bij het dansorkest van Radio Bremen. Twee jaar later richtte hij het Last-Becker-Ensemble op. In 1955 stapte hij over naar het NWDR-dansorkest in Hamburg en vanaf 1956 begon hij met eerste orkestbewerkingen voor de radio. In die lange loopbaan was hij ook arrangeur voor Freddy Quinn, Caterina Valente en Helmut Zacharias.

Ondanks een recent wankele gezondheid beëindigde de legendarische bandleider op 26 april in Keulen zijn officiële afscheidstournee, na meer dan 60 jaren op de bühne. “Muziek is gewoon mijn leven”, hield hij steeds voor.

In Hamburg wordt een openbare rouwplechtigheid gepland, een datum is nog niet bekend.

Jurassic World

Vanaf vandaag 10 juni in de bioscoop! Wij bekeken de trailer en maakte enkele sfeerbeelden.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Gents ‘Graffitistraatje’ viert in juli 20ste verjaardag

BRON: nieuwsblad.be
GENT – De Werregarenstraat in Gent, beter bekend als het ‘Graffitistraatje’, viert haar twintigste jaar als gedoogzone met een… blanke muur. Althans voor even, want op 10 en 11 juli moet een groot graffitifeest de doorsteek tussen de Hoogpoort en de Onderstraat opnieuw kleur geven.

Net daarom worden regelmatig (delen van de) muren van het steegje blank gezet. De laatste grote witwas dateert van 2013: toen werd naar aanleiding van ‘De Gentse Lente’ een grote jam georganiseerd. Voor de twintigste verjaardag vond Graffiti vzw dat het tijd was voor een nieuwe make-over.

‘Puntanderelijn’ is een driedelig evenement op 10 en 11 juli. Niet alleen graffiti, maar ook stickers en hiphopbeats staan centraal. Meer informatie op puntanderelijn.tumblr.com.