Maandelijks archief: maart 2015

Gent-Wevelgem in de storm

Gent-Wevelgem is afgelopen. De Italiaan Luca Paolini heeft gewonnen maar het waren vooral de windstoten die opvielen.

Na een onwaarschijnlijke editie van Gent-Wevelgem zei Niki Terpstra dat hij met “Riders on the Storm” van The Doors in zijn hoofd zat tijdens de race. Een perfecte soundtrack voor een compilatie van de strafste (wind)stoten uit de wedstrijd.

http://sporza.be/cm/sporza/videozone/v_opvallend/wielrennen_opvallend/1.2287739

Ook Playmonews nam enkele beelden:

IMG_20150329_171804 IMG_20150329_172110 IMG_20150329_172119 IMG_20150329_172145 IMG_20150329_172151

 

De bakkerij

Vorige week woensdag zijn we dus begonnen met bakken en zaterdag hebben we CRO Bakery officieel geopend! Deze week bakken we ongeveer elke dag en verkopen we aan supermarkten en andere geïnteresseerden. Het is hard werken, maar langzaamaan zijn we nu geld aan het verdienen en over een tijdje kunnen we beginnen met schoolgeld te betalen!
Op  www.gofundme.com/crolira vind je meer info over het project van Laura!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Zangeres Noémie Wolfs stapt uit Hooverphonic

BRON: demorgen.be Astrid Snoeys

Noémie Wolfs, die in 2010 gekozen werd als opvolgster van Geike Arnaert, verlaat Hooverphonic. Dat heeft de zangeres vandaag via Facebook bekendgemaakt.

642x999_7589625

In haar Facebookpost gaf Wolfs geen echte reden voor haar vertrek, maar volgens het management van Hooverphonic ging het om een verschil in visie. “De artistieke visies voor de toekomst lagen te ver uit mekaar om te kunnen doorgaan en beide partijen begrepen dat en hebben dan samen de logische keuze gemaakt om de samenwerking te beëindigen op het moment dat daar het meest geschikt voor was: aan het einde van de laatste tournee”, klonk het tegenover persbureau Belga.

11096693_1001081066587259_3301175071073573007_n



Wolfs noemde haar vijf jaar bij Hooverphonic “een fantastisch hoofdstuk waarin ik alleen geweldige momenten onthoud”. “Merci allemaal dat ik met jullie een podium, tourbus, concertzalen mocht vullen. Merci voor het geloof in mij, ook al zag ik het zelf even niet meer”, aldus Wolfs. “En nu op naar iets nieuws. Ik heb er al zin in!”

Platenfirma Sony heeft in naam van de band een kort persbericht uitgestuurd. Daarin staat dat de drie concerten van Hooverphonic die komend weekend gepland staan de laatste met Noémie zullen zijn en dat ze “na onderling overleg” uit elkaar gaan.

“Alex en Raymond (Callier en Geerts, red.) bedanken Noémie voor de afgelopen vijf jaar en wensen haar veel succes in de toekomst”, klinkt het. De band bedankt ook de fans: “We bedanken jullie voor jullie steun en we houden jullie op de hoogte van onze toekomstplannen.”

Wolfs treedt nog met Hooverphonic op in De Schakel in het West-Vlaamse Waregem op 27 maart, in het cultureel centrum van Hoei in de provincie Luik op 28 maart en in de Aula Magnum in Colfontaine in Henegouwen op 29 maart.

Playmo ‘Bill ontmoet Evi Hanssen

Onze razende showbizzreporter Playmo’ Bill trok gisteren naar de Medialaan in Vilvoorde en liep er de ravissante Evi Hanssen tegen het lijf. ‘Naast het presenteerwerk leef ik me supergraag muzikaal uit’, bekende Evi hem, ‘zoals vandaag hier op Q Music, waar ik als Cover Girl in de Jolien Roets Show mijn versie mag laten horen van één van mijn lievelingsnummers’. Al van bij de soundcheck stond Bill paf en even later sprong hij bij de opname het podium op om samen met Evi met ‘Porselein’ een eerbetoon aan Yasmine te brengen… Check dit filmpje en zoek Playmo ‘Bill

https://www.youtube.com/watch?v=8StKsSMNr_Q#t=75

unnamed-1 unnamed

Kat krijgt tweede kans dankzij rolwagentje

BRON: hln.be

Een kat komt altijd op haar pootjes terecht, luidt het gezegde. Dat was wel even anders voor deze acht maanden oude poes toen ze vorig jaar in november vier verdiepingen naar beneden viel in een gebouw in de Chinese stad Chongqing. Het diertje hield aan de tuimelperte een verlamming over aan de achterste poten.

11080080_10153244206554319_887830308_n

Een ander gezegde leert ons evenwel dat een kat negen levens heeft. En dus spaarden ze in de dierenkliniek van Chongqing kosten noch moeite om de poes weer op de been te helpen. Na vier operaties en de gedeeltelijke amputatie van de achterpoten, kan de kat nu weer uit de voeten dankzij dit op maat gemaakte rolwagentje.

 

Karen, Kristel en Josje geven fakkel door aan nieuwe K3

K3 stopt ermee in de huidige vorm. Dat hebben Karen, Kristel en Josje aangekondigd op een persconferentie. Ze bevestigen daarmee het gerucht dat al een hele dag de ronde doet. De meidengroep blijft wel bestaan. Via een talentenjacht op televisie zullen drie nieuwe zangeressen worden gezocht.
11081276_996670197028346_2219087174042482144_n

“K3 stopt niet”, zo begonnen de 3 zangeressen de persconferentie. Die werd druk bijgewoond, want het bericht vanmorgen in de krant had heel wat commotie veroorzaakt. Maar K3 zal er binnenkort wel heel anders uitzien, want Josje Huisman (29), Kristel Verbeke (39) en Karen Damen (40) houden het voor bekeken.

“We gaan de fakkel doorgeven aan drie andere meisjes”, kondigden ze aan. “Het moment is rijp om te stoppen.” Maar een makkelijke beslissing was het niet. “We zijn niet over één nacht ijs gegaan. We hebben veel met elkaar gepraat, met Studio 100 ook. We waren het er allemaal over eens dat K3 niet mocht stoppen. Zo is het idee gegroeid om toch voort te gaan, maar dan met 3 andere meisjes. We staan allemaal achter deze beslissing.”

“Dit is het moment”

“Het is een goed gevoel om dit te kunnen doen op een hoogtepunt”, zei Karen, die ook ontkende dat er sprake was van ruzie of het gevoel dat ze te oud waren geworden. “Er is geen concrete aanleiding, het is gewoon een gevoel. Dit is het moment.” Dat er in de pers geschreven werd dat Josje zou aangestuurd hebben op het afscheid, “doet pijn”, reageerde de Nederlandse.

“Het was een voorrecht om 16 jaar van ons leven K3 te mogen zijn”, besloot Kristel de persconferentie. Wat ze nu in hun verdere carrière gaan doen, is nog onzeker. “Daar zijn we nog niet mee bezig. First things first“,zei Josje.

“K3 zoekt K3”

De drie zangeressen nemen nog niet meteen afscheid van K3. Er wordt nog een nieuw single gelanceerd, en in de loop van het voorjaar blijven ze ook optreden. De nieuwe K3-leden worden gezocht via een talentenjacht op tv. Het programma zal “K3 zoekt K3” heten en de opnames starten in juni. In het najaar wordt het uitgezonden op VTM en het Nederlandse SBS6.

Tijdens de persconferentie werd al een oproep gelanceerd aan geïnteresseerde kandidates in België en Nederland om zich in te schrijven. Dat kan vanaf vandaag via de website van Studio 100. Er worden “veelzijdige” meisjes gezocht van minstens 18 die kunnen zingen, dansen en acteren. De huidige K3-zangeressen zullen een belangrijke rol krijgen in het televisieprogramma.

Ikea wil niet dat Nederlanders verstoppertje komen spelen

BRON: demorgen.be

Ikea ziet het niet zitten dat duizenden mensen verstoppertje komen spelen in haar warenhuizen in Nederland. Heel wat enthousiaste speelvogels tekenden in op oproepen via Facebook om het kind in zich los te laten in vestigingen in Eindhoven, Amsterdam en Utrecht, maar ’s werelds grootste meubelverkoper schenkt nu klare wijn en steekt een stokje voor die plannen. De Zweedse groep schermt met veiligheidsredenen.

ikea verstopertje

Nochtans had Ikea in België in de zomer van vorig jaar wel groen licht gegeven voor een gelijkaardig initiatief. De 29-jarige Elise De Rijck had “verstoppertje spelen in de Ikea van Wilrijk” op een lijst gezet van 30 dingen die ze nog wou doen voor haar 30ste verjaardag. Ze wou dat doen met enkele vrienden, maar nodigde per ongeluk heel Facebook uit.

Ikea België sprong hier wel op de kar, en uiteindelijk konden zo’n 500 mensen deelnemen aan het spelletje. Na het maken van enkele afspraken konden ze de hele dag loos gaan in de volledige showroom en werd er duchtig verstopt in diepvriezers, onder bedden en zelfs onder de blauwe winkelzakken van Ikea.

In Nederland leek het net iets meer uit de hand te lopen: meer dan 32.000 mensen meldden zich aan voor Eindhoven, voor Amsterdam en Utrecht waren het er respectievelijk 19.000 en 12.000. “Trop is te veel”, ook voor Ikea, dat verwijst naar de veiligheid. “Het is moeilijk te controleren”, zegt woordvoerster Martina Smedberg. “We moeten er zeker van zijn dat mensen veilig zijn in onze winkels en dat wordt moeilijk als we zelfs niet weten waar ze zijn.”

De Nederlandse organisatoren zijn nu op zoek naar alternatieve locaties om de nostalgie van hun kindertijd te laten herleven.

Ikea heeft 13 woonwarenhuizen in Nederland. In ons land zijn er 6 vestigingen.

Poster van halfnaakte non voor bezoek paus zorgt voor opschudding

BRON: nieuwsblad.be

Een grote reclameposter van modemerk Ross Disera in de straten van Napels zorgt voor heel wat ophef in de stad. Op de poster staat namelijk een halfnaakte non terwijl ze aan het bidden is. Dat Paus Franciscus over een tiental dagen de stad bezoekt, maakt de controverse nog wat groter. Maar volgens Ross Disera werd de poster niet opgehangen naar aanleiding van het pauselijke bezoek, maar was de reclame al gepland nog voor het bezoek van de paus aan Napels werd aangekondigd.

IMG_20150311_162614

Doodsbange hond die uit riool gered werd is binnen enkele uren onherkenbaar

BRON: hln.be

Deze doodsbange en ondervoedde hond werd onlangs uit een riool gered in Los Angeles. Door de recente regenstormen had de situatie “rampzalig” kunnen aflopen volgens Annie Hart, de oprichtster van de organisatie Rescue From the Hart. De kleine viervoeter – die de bijnaam ‘Bitty’ kreeg – zag er na een bad en wat eten binnen de kortste keren al helemaal anders uit.

11041763_990139981014701_4025330419983141973_n

“Toen we het telefoontje kregen, werd gezegd dat er aanvankelijk twee honden waren, maar eentje eerder op de dag verdronken was tijdens een regenstorm. Met een nieuwe storm op komst, haastten we ons naar de locatie om Bitty op tijd te proberen redden”, aldus Hart.Daarvoor kreeg de vrouw hulp van Eldad Hagar, oprichter van Hope For Paws, die het vertrouwen van het hondje kon winnen. Op de beelden is te zien hoe hij het dier ’s avonds laat voorzichtig uit de tunnel probeert te lokken, terwijl de hond zichtbaar in paniek is.

De transformatie die volgt is indrukwekkend:

Jan Mulder maakt realityreeks voor VIER

BRON: hln.be

Voetbalcommentator en tv-fenomeen Jan Mulder blikte voor VIER een programma in over mensen met OCS, een obsessieve-compulsieve stoornis. De reeks, waarin de ex-Anderlechtspits gastheer is, komt in september op televisie. Tijdens de opnames viel Mulder door een vloer. Hij liep daarbij kneuzingen op.

jan mulders ocs

Mensen die aan smetvrees lijden, mensen voor wie alles in het teken van even getallen staat of ‘dertien’ antwoorden als je vraagt ‘hoe is het met je?’ omdat ze dwangmatig de letters tellen. Met een groep zogenaamde ‘dwangers’ trokken Mulder en enkele therapeuten twee weken lang door Thailand. In Nederland werd onder de titel ‘Levenslang zonder dwang?’ al dergelijke realityreeks gemaakt voor RTL-5.

Therapie
Vroeger noemde men ze dwangneuroten. Experts en patiënten spreken liever over OCS. Bedoeling van het programma is de deelnemers van hun dwangstoornis af te helpen. Zij moeten daartoe uit hun comfortzone treden en de grote stap maken naar een leven met minder dwang. Door middel van intensieve therapie en diverse praktijkopdrachten helpen zij de deelnemers om hun dwang te verminderen. De groep verbleef onder meer in een olifantenpark, waar ze vrijwilligerswerk moesten doen.

De 69-jarige Mulder vertelde het voorbije weekend in ‘Studio Voetbal’ op NPO1 dat hij er bijna het leven bij inschoot. “Ik ben ergens in een oerwoud in Bangkok door een vloer gezakt, vier meter gevallen, ribben zwaar gekneusd, bloedingen,… Zelfs de hik doet vreselijk pijn”, zei hij daar.

Bart Wellens stopt: “Heb alles meegemaakt wat je kunt meemaken”

BRON: sporza.be

SPORT: Tweevoudig wereldkampioen veldrijden Bart Wellens bergt zijn crossfiets op. Mindere resultaten en blijvende rugpijn nopen Wellens tot zijn afscheid. “Ik heb het allemaal op een mooie, nette manier gedaan”, verzekert de 36-jarige Wellens.

20150303_200959

Hoewel Bart Wellens nog een contract van een jaar had bij Telenet-Fidea, is zijn afscheid geen enorme verrassing. Wellens’ hoogdagen dateren immers al van enkele seizoenen geleden, vooral in het begin en midden van de jaren 2000, toen hij twee keer wereldkampioen en twee keer Belgisch kampioen werd.

Het was Hans van Kasteren die een tijdje geleden de kat de bel aanbond. “Twee maanden geleden steigerde ik enorm toen ik opstond en las dat Hans had gezegd dat ik beter zou stoppen.”

“Ik dacht eerst: “Nondedju, waarom?” Maar ik ben er toch over gaan nadenken. Toch is er nog een immens verschil tussen het erover hebben en het effectief doen.”

“Er hebben zich veel mensen afgevraagd of dit niet het seizoen te veel was, maar ik heb mij elke cross nog enorm hard geamuseerd. Ik deed de sport nog te graag en heb nooit iets anders gekend. Dan is het moeilijk om eruit te stappen.”

“Anderzijds heb ik de afgelopen jaren ook enorm afgezien. Ik recupereerde steeds moeilijker, had veel pijn in mijn rug en het werd een opdracht om te gaan trainen.”

“Ik heb het op een mooie, nette manier gedaan”

Bart Wellens kijkt met tevredenheid terug op zijn carrière. “Ik heb alles meegemaakt wat je kunt meemaken. Ik ben op heel jonge leeftijd al heel goed geweest.”

‘Ik verwijt mezelf niets. Ik heb het op een mooi, nette manier gedaan. Ook in mijn piekjaren. Mensen denken snel dat er iets loos is als het goed gaat, maar anders had ik nooit al die generaties overleefd. Behalve de laatste generatie.”

“Want er staat ook een jonge generatie klaar die de komende jaren het veldrijden zal domineren. Het wordt steeds moeilijker voor mij om daar tegenop te boksen. Daarom besef ik dat het tijd is om plaats te maken.”

Wellens moet zich ook verantwoorden in de zaak van de ozondokter. Heeft dat een rol gespeeld in zijn beslissing? “Het was een van de druppels die de emmer hebben doen overlopen. Maar het is niet de reden waarom ik stop. Ik zal volgende week ook nog naar de bond gaan. Ik heb er het volste vertrouwen in.”

Eeneiige drieling geboren in België

BRON: hln.be

TIENEN:In het ziekenhuis van Tienen is een vrouw bevallen van een eeneiige drieling. Dat is uiterst zeldzaam.

drieling

De drie broertjes Emiel, Lowie en Viktor Boon kwamen zeven weken te vroeg ter wereld. Ze zijn geboren met een keizersnede. Ze hebben een tijd doorgebracht in het Universitair Ziekenhuis in Leuven om op krachten te komen, maar ze stellen het goed. Ze zijn nu ongeveer een maand oud.”Bij de eerste echo kregen we te horen dat we een drieling gingen krijgen. Dat was wel even verschieten”, zegt papa Kristof Boon.

“Het was geen evidente zwangerschap. Ik heb ze kunnen dragen tot 33 weken”, verklaart mama Liesbeth Peeters. “Ze verschillen voorlopig nog een beetje in lengte en gewicht, maar vooral bij de twee grootsten (Emiel en Lowie) zie je duidelijk dat ze identiek zijn qua uitzicht”, aldus papa Kristof.

“Emiel (de grootste) is de rustigste terwijl de kleinste Victor de vinnigste is. Ze zijn misschien dezelfde van uitzicht, maar het zijn drie verschillende karaktertjes”, aldus nog mama Liesbeth. De drieling mag binnenkort het ziekenhuis verlaten.