Maandelijks archief: februari 2015

Mathilde op krukken

Vanaf vandaag wordt het nieuws elke donderdag gemaakt door de klas van Lut van De Oogappel in Gent de school waar ik stage loop!

Mathilde vertoont haar in het openbaar met krukken. Waarom ze krukken moet dragen en wat er gebeurd is weet niemand. Laat alvast jullie fantasie werken!

WP_20150226_009

Taylor Swift is vrouw van het jaar

BRON: nieuwsblad.be

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift (foto) is tijdens de Elle Style Awards in Londen dinsdagavond uitgeroepen tot Vrouw van het Jaar. Ze volgt hiermee Katy Perry op.

Swift kreeg de award uit handen van Sam Smith. De Britse zanger werd zelf geëerd als muzikant van het jaar.

Eergisteren raakte bekend dat Taylor Swift ook de populairste artiest van 2014 was. Ze verkocht vorig jaar meer platen dan de Britse boyband One Direction, die op de tweede plaats eindigde, gevolgd door Ed Sheeran.

 

2500ste facebook fan

Op 23 februari mochten we onze 2500 Facebook Fan Sven Butstraen verwelkomen. Hij mocht het Playmonewsje van de volgende dag kiezen. Hij koos voor “Dinosaurussen aten ook LSD” dit stond in de papieren versie van “Het Nieuwsblad”. Wij maakte er een Playmoenwsje van!

IMG_20150224_190336

Agenten geven politiehond enorm pakkend afscheid…

BRON: Karen Van Eycken hln.be 

Eén voor één kwamen de agenten langs om Sultan te groeten en nog een keer over zijn hoofd te wrijven. Het moment om te gaan, was voor de erg zieke en stokoude K9-hond gekomen maar niet vooraleer politiemannen van South Portland in de Amerikaanse staat Maine hem een indrukwekkende laatste eer bewezen.

IMG_20150223_195201

Het was ijzig koud in Maine maar dat hield agenten niet tegen om op een pakkende manier afscheid te komen nemen van hun geweldige collega op vier poten. De temperatuur mocht dan diep onder het vriespunt gezakt zijn, de 13-jarige Sultan werd op zijn laatste momenten in dit aardse leven omringd met warmte, ontzettend veel warmte.

Topper
Sultan was dan ook erg geliefd. Tien jaar lang was hij actief bij de Yarmouth Police Department. Hij wist ontelbare dieven te klissen en verboden middelen op te sporen. De hond was een topper waardoor hij ook vaak aan andere politiedepartementen werd uitgeleend.

Pensioen
In 2012 wenkte het pensioen waarna hij in het gezin van agent Shane Stephenson werd opgenomen om van een welverdiende rust te genieten. De afgelopen maanden ging de gezondheid van Sultan sterk achteruit. De hond kreeg verschillende beroertes. Het dier kon nog amper op zijn poten staan en was levensmoe. Stephenson wist wat hem te doen stond maar niet voor de collega’s afscheid hadden kunnen nemen van ‘hun’ hond.

Tranen
Sultan werd in een politie-escorte naar de dierenarts gebracht voor zijn laatste spuitje, maar vooraleer hij het gebouw werd binnengedragen door Stephenson, kreeg hij nog een laatste groet van tientallen politiemannen. De agenten die schouder aan schouder stonden, hadden het moeilijk om hun tranen te bedwingen.

“Het is prachtig om te zien hoe geliefd Sultan was”, besloot een geëmotioneerde Stephenson. “Hij was een goede, vriendelijke hond die een grote impact heeft gehad op onze gemeenschap.”

President Museveni opent markt in Lira, Oeganda

Er werd al sinds mei vorig waarop gewacht, maar eindelijk was het zo ver: president Museveni (Oeganda) bezocht Lira.

Eindelijk gaat de nieuwe markt open waardoor de bakkerij, waar Laura zich – samen met andere mensen zoals ook Ethan – voor inzet, op korte termijn een kraampje kan huren/kopen waar ze dan:

  • Zelf hun producten kunnen verkopen.
  • De kinderen kunnen er leren over verkoop en geld.
  • Er kunnen nieuwe recepten worden uitgeprobeerd, mensen kunnen direct proeven en er is meteen feedback van de potentiële klanten, zo kunnen recepten nog wat aangepast worden tot alles niet lekker maar héérlijk is!

Eerst was er wat onduidelijkheid over waar en wanneer president Museveni de markt zou openen, dat bleek dan uiteindelijk bij het Lira Hotel te zien waar al heel wat mensen waren.

M’n boda zei dat Museveni om 12u de markt zou openen, dus Ethan en ik rond die tijd daarheen, niemand te zien natuurlijk, dus dan maar naar Lira Hotel, waar VEEL mensen waren, daar zou hij later spreken.

We lopen wat rond, wordt Ethan aangesproken door iemand die daar dingen regelt, of we stoelen willen (stel je voor: super veel mensen en super weinig stoelen: the power of our color! En af en toe mag je daar best wel misbruik van maken vonden we).

Worden we neergezet meteen achter de beklede stoelen (die zij voor de BELANGRIJKE mensen, met hoofdletters ja), achter wat legerleiders en vóór de pers! Geen idee hoe we daar terecht zijn gekomen (toen, inmiddels wel, een van onze Oegandese vrienden hier bleek een dagbaantje als bewaker te hebben en die regelmevrouw te hebben gezegd dat ze dat moest doen, wisten we pas na afloop ), voelt heerlijk awkward maar wel vet.

President Museveni aan het woord in Lira. © Laura Beljaars voor PlaymoNews

President Museveni aan het woord in Lira. © Laura Beljaars voor PlaymoNews

Heel wat belangrijke mensen waren aanwezig: het parlement, burgemeester van Gulu en ook de zoon van voormalig president Obote, die ook uit Lira komt en dus door het leven gaat als een lokale held en belangrijker is voor de mensen dan die koning van Lango – die overigens ook aanwezig was -.

Alleen president Museveni liet een twee tal uren op zich wachten.

Na een aantal speeches ging hij praten: super relaxed, grapt wat, maakt wat foutjes, grapt daarover, hij is heel ‘likeble’, ik snap wel waarom ze hem mogen. Maar uiteindelijk zei hij niet zoveel (al praatte hij heel wat af), hij had het over de markt natuurlijk, het nieuwe wegdek, en dat mensen zelf ook iets moesten doen om armoede te bestrijden.

President Museveni opent markt in Lira

Hij was ZEKER NIET de charismatische man die je altijd op tv ziet, had geen inspirerende speech, maar hij sprak recht richting het grote volk zeg maar, op een manier hoe hij aardig gevonden wordt en hoe ze hem begrijpen (niet te moeilijke speech, gewoon dagelijkse dingen). Volgend jaar zijn de verkiezingen dus dat zal daar wel mee te maken hebben!
Super interessant en vet om van zo dichtbij mee te maken! Ik heb met m’n iPhone wat foto’s gemaakt, maar ik mocht geen camera meenemen dus de kwaliteit is niet zo goed, maar je kunt hem herkennen aan de muts. 😉

Ex-zanger Red Zebra treedt 35 keer op in ‘living room’ van fans

BRON: demorgen.be

Peter Slabbynck, de voormalige zanger van Red Zebra, gaat voor de 35ste verjaardag van de single ‘I can’t live in a living room’ 35 keer optreden bij fans thuis. “In het najaar hopen we ook op te treden bij een fan in New York en er daar enkele optredens aan te koppelen”, zegt Slabbynck.2015-02-20 18.42.50

Het gaat om optredens met de nieuwe groep EX-RZ van telkens een zestal nummers, zegt Slabbynck. “Het wordt een echte ‘Living Room Marathon’ tussen 1 en 29 maart. Het 35ste en laatste optreden werd tijdens de Week van Eigen Kweek op Studio Brussel weggeven aan een 17-jarige fan uit Pittem. In het najaar hopen we ook op te treden bij een fan in New York en er daar enkele optredens aan te koppelen.”

De fans kunnen bij hen thuis zelf kiezen uit de setlist, zegt Slabbynck. EX-RZ zal zowel vroegere nummers van Red Zebra spelen als covers en nieuwe nummers. Eind maart komt hun nieuwe single ‘Drone Operator’ uit.

Inwoners Zillebeke klagen over plassende toeristen

BRON: deredactie.be Gianni Paelinck

ZILLEBEKE: Toeristen die de oorlogssite Hill 60 in Zillebeke bij Ieper bezoeken, bellen kennelijk vaak aan bij de buurtbewoners met de vraag om het kleinste kamertje te mogen gebruiken. En dat zijn de buurtbewoners beu, maar in de verbouwingsplannen van Hill 60 is geen plaats gemaakt voor toiletten.
2015-02-19 19.29.17

Zo af en toe iemand binnenlaten, dat zien ze buurtbewoners wel zitten. Maar er vormen zich tegenwoordig zelfs rijen volle blazen voor de huizen.

“Het is vervelend want er komen daar veel bussen met mensen die al een tijdje in de bus hebben gezeten. Die moeten dan naar het toilet en bellen aan bij de mensen. Soms staan er tot 15 wachtenden aan de voordeur en dat is niet plezant”, zegt gemeenteraadslid Ives Goudeseune (SP.A).

Momenteel wordt de buurt rond Hill 60 verbouwd, maar in de plannen is geen plaats gemaakt voor toiletten. Goudeseune vraagt nog eens aan de stad om een chemisch toilet te plaatsen. Maar Ieper zegt dat Hill 60 deel uitmaakt van een grotere site bij de Palingbeek, en dat bezoekers daar naar het toilet kunnen

Bill doet diepte-interview met matroos Sterke Voet in De Roma

Playmo Bill is onze nieuwste freelance journalist. Samen met singer-songwriter Wouter Berlaen gaat hij op stap door Showbizzland om ons de nieuwste weetjes, feiten en inzichten te verzorgen.

Vandaag zat ik in De Roma, in Antwerpen, en zag hoe Kapitein Winokio er voor de derde keer op rij niet minder dan 900 kinderen (en ouders) uit de bol deed gaan op muziekjes uit heel de wereld.

Het werd een prachtige show, én achteraf kreeg ik de kans op een diepte-interview op ooghoogte met mijn favoriete matroos Sterke Voet!

Waar het diepte-interview over ging, dat weet ik eigenlijk niet zo goed meer. Maar hier is de foto van het diepte-interview op ooghoogte, óp het podium van De Roma in Antwerpen!

Playmo Bill en matroos Sterke Voet met een diepte-interview op ooghoogte in De Roma.

Playmo Bill en matroos Sterke Voet met een diepte-interview op ooghoogte in De Roma.

Gezocht: postbode op Antarctica

Postbode op Antarctica gezocht. Eenzaam zou je denken? Niet met 2000 “stinkende” pinguïns. Soms lopen ze wel wat in de weg verteld de vorige post uitbader. Vooral als je met grote containers het ijs over moet maar ze zijn ook wel leuk. Zo kunnen ze grappig dansen.

20150218_175458

Wat de job allemaal inhoudt? Post sorteren, winkel uitbaten, lokale museum uitbaten, toeristen rondleiden en het overleven tussen 2000 pinguïns.

 

Playmonews by night

Soms gaat Playmonews ook al eens graag midden in de nacht op stap! Dan worden er natuurlijk foto’s van genomen! Geniet ervan!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Leuvense kat verovert de wereld

BRON:destandaard.be

Stel je voor: je post een foto op Facebook en de volgende dag blijkt dat die massaal gedeeld wordt. Zelfs tot in de Verenigde Staten.

966dc656-b539-11e4-9020-31790d941d15_original

10388999_979454022083297_7557711283243963227_n

Koningspaar in pantserwagen door terreurdreiging

BRON: nieuwsblad.be Guy Stevens

Koning Filip en koningin Mathilde verplaatsen zich dezer dagen met een gepantserde Audi A8, die zo’n 300.000 tot 400.000 euro kost. Dat is het gevolg van de terreurdreiging in ons land, kwam het VTM-magazine Royalty te weten.

Sinds het terreurniveau in ons land verhoogd werd van twee naar drie op een schaal vier, maken koning Filip en koningin Mathilde hun verplaatsingen in een pantserwagen. De zwaar beveiligde Audi A8, zoals er maar een paar rondrijden in ons land, is bestand tegen kogels, bommen, vuur en zelfs een gasaanval. Specialisten omschrijven de wagen als een van de veiligste ter wereld.

‘Er is enorm hard aan de auto gewerkt’, zegt Autowereld-hoofdredacteur Alain Devos. ‘Er werd ongeveer 450 uur aan gewerkt, alleen al om de body te verstevigen door een ander staal te gebruiken. De ruiten van de auto zijn kogelvrij en er kan extra zuurstof in het interieur worden gepompt als dat nodig zou zijn. Toxische gassen worden buiten gehouden. Er zit een automatisch brandblussysteem in de auto. Een heleboel snufjes die er moeten voor zorgen dat inzittenden maximale protectie krijgen bij een aanval, een aanslag enzovoort.’

De bijzondere wagen is niet voor iedereen te koop. Wie er één wilt, moet eerst toestemming vragen aan Binnenlandse Zaken. Dat wilt zo voorkomen dat criminelen ermee gaan rijden. Ook een speciale rijopleiding is nodig. ‘De auto is tweemaal zo zwaar als een gewone A8’, zegt Devos. ‘Dat betekent dat die wagen op een heel andere manier rijdt.’

De Audi A8 kost 300.000 tot 400.000 euro. Ook Angela Merkels en Willem-Alexander en Maxima rijden rond in zo’n wagen.

Dinosaurus-koekjes Lotus wonderkoekjes voor Brusselse beurs

Lotus Bakeries heeft vorig jaar een winst gerealiseerd van 36,8 miljoen euro. Dat is 31,7 procent meer dan een jaar eerder. De ambities blijven hoog, en het aandeel stijgt op Euronext Brussel tot een nieuw recordniveau.
Dinokoeken

Dat blijkt uit de jaarresultaten van de beursgenoteerde speculoosbakker uit Lembeke. Het brutodividend wordt opgetrokken van 10,8 naar 12,4 euro per aandeel.

Lotus kon de omzet vorig jaar optrekken met bijna 5 procent tot 348 miljoen euro, vooral dankzij het internationale succes van speculoos en speculoospasta en de groei van Lotus Dinosaurus en wafels. Zo kon Lotus mooie groei voorleggen voor speculoos en speculoospasta in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en Israël.

China

Lotus zegt nadrukkelijk te blijven investeren in marketing en sales. Er zal ook volop worden ingezet op de verdere groei van Lotus Dinosaurus, ook in het buitenland. De koekjesmaker wil tevens groeien in China. Lotus heeft er een eigen verkoopkantoor, met het oog op verdere groei en marktpenetratie.

Wat de vooruitzichten betreft, luidt het dat het bedrijf overtuigd is dat de juiste strategie en goede basis aanwezig zijn “om op termijn op een rendabele wijze verder te blijven groeien”.

Beursfeest

De beleggers reageren op Euronext Brussel erg opgetogen op de cijfers en de vooruitzichten. De beurslieveling wint opnieuw ruim 3 procent en stijgt daardoor boven de 1.100 euro per aandeel.

Daarmee lijkt voorlopig geen einde te komen aan het indrukwekkende beurspalmares. In tien jaar tijd is het aandeel vertienvoudigd. Vijf jaar geleden kostte een aandeel Lotus Bakeries nog minder dan 400 euro.

Manager Korean Air krijgt een jaar na “nootjes-rel”

ZUID-KOREA: Een Zuid-Koreaanse rechtbank heeft een manager van Korean Air veroordeeld tot een jaar cel omdat ze de luchtvaartreglementering heeft overtreden. De vrouw, de dochter van de voorzitter van de raad van bestuur van de luchtvaartmaatschappij, had een piloot gedwongen rechtsomkeer te maken na een ruzie over de manier waarop haar borrelnootjes waren geserveerd.
IMG_20150212_185310

Het incident dateert van december vorig jaar. Manager Cho Hyun-ah reisde in eerste klas op een vlucht van New York naar Seoel en had zich druk gemaakt over het feit dat ze haar borrelnootjes niet op een schaaltje geserveerd kreeg. Omdat de purser volgens haar niet goed had gereageerd op haar klacht dwong ze de piloot nog voor het opstijgen om naar het luchthavengebouw terug te keren.

Volgens de rechter heeft de vrouw de piloot gehinderd tijdens het uitvoeren van zijn werk.

Het incident deed veel stof opwaaien in Zuid-Korea. Nogal wat mensen nemen aanstoot aan de arrogantie van kinderen van rijke zakenlui.

Mutsen op palen

CANADA- In Canada sneeuwt het en het is er al wekenlang superkoud. Omdat niet iedereen even goed tegen de kou kan, hangen deze jongen en zijn mama mutsen op aan palen in de stad. Iedereen mag ze gebruiken.

IMG_20150210_194740

 

 

Paus Franciscus spreekt in september Amerikaanse Congres toe

Voor het eerst in de geschiedenis gaat een paus het Amerikaanse Congres toespreken. Franciscus wordt in Washington verwacht op 24 september.
2015-02-05 18.30.59

Het was John Boehner, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, die het nieuws heeft verspreid. Boehner sprak zijn dankbaarheid uit over het feit dat de paus de uitnodiging heeft aanvaard om te verschijnen op een gezamenlijke bijeenkomst van zowel het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden als de Amerikaanse Senaat.

Het zal de eerste keer zijn dat paus Franciscus een bezoek brengt aan de VS. Naast de hoofdstad Washington, staan ook New York en Philadelphia op het programma.

 

Vader Bontinck boos over “jadicalisejing”-filmpje “

Dimitri Bontinck, vader van Syriëstrijder Jejoen, is woedend over het “jadicalisejing”-filmpje van het Vier-programma “De ideale wereld”. “Ik bekijk met mijn advocaat of ik hen een proces kan aandoen”, zegt hij in De Standaard. Bij Vier benadrukken ze het satirische karakter van het programma.
20150204_183632

“De ideale wereld”, een dagelijkse satirische talkshow met onder anderen Otto-Jan Ham en Jelle De Beule, heeft zijn seizoensstart afgelopen maandag niet gemist. Het programma dook in de archieven en vond daar beelden van de auditie van een jonge Jejoen in het toen nog VT4-programma “Move like Michael Jackson” uit 2010.

Onder de noemer “Jejoen Bontinck, de jadicalisejing” werden de beelden in twee afleveringen – op satirische wijze – gebruikt om de radicalisering van de Syriëstrijder te verklaren.

En daar kan vader Bontinck niet mee lachen. “Zonder toestemming, zonder ons te contacteren, maken ze ons belachelijk. Ik begrijp dat alle internationaal bekende figuren wel eens onderwerp zijn van satire. Maar dit gaat me te ver”, zegt hij. De man dreigt ook met een proces.

Vier

Zowel bij de redactie van “De ideale wereld” als bij zender Vier heeft men naar eigen zeggen nog geen reactie van Bontinck ontvangen. Woordvoerder Kristof Demasure benadrukt aan onze redactie het satirische karakter van het programma. “Alle mensen die in de actualiteit aanwezig zijn, kunnen erin voorkomen. Hij moet zich niet geviseerd voelen.”

De seizoensstart maandag haalde een uitzonderlijk goede score. Meer dan 300.000 mensen keken naar de terugkeer van het programma, het hoogste aantal tot nog toe. Het “jadicalisejing”-filmpje ging daarnaast een eigen leven leiden op sociale media. “Ondertussen is het al meer dan 200.000 keer bekeken”, aldus Demasure.

 

Monopoly viert 80e verjaardag met échte euro’s

BRON: deredactie.be /Alexander Verstraete

Sinds jaren een fantasie van talloze fans van Monopoly, is het weldra zo ver: naar aanleiding van de 80e verjaardag van het legendarische gezelschapsspel verdeelt de Franse afdeling van speelgoedmaker Hasbro 80 spelletjes dozen die echte euro’s bevatten. Eén doos is volledig met euro’s gevuld, goed voor 20.580 euro.

IMG_20150202_193736

80 jaar bestaat Monopoly dit jaar. Het was een werkloze man die het spel in 1935 op de markt bracht nadat de beurscrash van 1929 hem bankroet had gemaakt. Inmiddels wordt het spel in 114 landen verkocht, waaronder ook Frankrijk.

Wie het spel de komende weken in dat land koopt, valt mogelijk een aangename verrassing te beurt. De Franse afdeling van Hasbro verdeelt immers 80 spelletjesdozen onder de Franse verdelers waarin échte euro’s zitten.

69 dozen worden naast Monopolygeld gevuld met 5 biljetten van 10 euro en 5 van 20 euro. Nog eens tien dozen bevatten heimelijk 5 biljetten van 20 euro, 2 van 50 en 1 van 100. Eén enkele doos is wel heel speciaal: die is namelijk volledig met eurobiljetten gevuld, goed voor een totaalbedrag van 20.580 euro.

De fortuinlijke kopers hebben sowieso het geluk aan hun kant, want de 80 dozen worden onder liefst 30.000 “gewone” spelletjesdozen gemengd. Wie de speelgoedmaker voor wil zijn en de fabriekskluis wil leegmaken, is eraan voor de moeite. De hele operatie werd half januari onder de grootste geheimhouding voltooid in de fabriek in Creutzwald.