Maandelijks archief: januari 2015

Peter Van de Veire en Eva Daeleman gaan alles samen doen

BRON: destandaard.be

Binnenkort is het Valentijn. En dat vieren radio-dj’s Peter Van de Veire en Eva Daeleman op MNM. Vanaf dinsdag 10 februari presenteert het duo minstens 85 uur aan een stuk.

20150131_165332

Peter Van de Veire en Eva Daeleman, zelf naar eigen zeggen ‘best friends forever’, zullen de hele tijd als duo presenteren en alles samen doen. Zelfs samen naar het toilet gaan, douchen en hun tanden poetsen.

Radiozender MNM wil in de aanloop naar Valentijn niet enkel dolverliefde koppels in de kijker zetten, maar ook mensen die hun liefde voor hun (groot)ouders, kinderen, huisdier, beste vriend(in) willen uitroepen op de radio. Vier dagen lang, 24 op 24 uur, zal liefde en vriendschap centraal staan op MNM.

De leerlingen van hotelschool COOVI uit Anderlecht beloofden alvast om voor de twee te koken.

‘Eva en ik doen alles samen: samen op zoek naar echte liefde en vriendschap, samen achter de micro en ja… samen een grote boodschap doen. Een ultieme test voor onze ‘Ever Lasting Vriendschap’’, zegt Van de Veire. Daeleman: ‘Alles samen doen. Daar kijk ik nu al naar uit. Peter misschien iets minder. Mijn grootste angst is onophoudelijk beginnen huilen, diarree en wallen tot op mijn knieën. Maar ach, voor de liefde doe ik alles.’

Als de radio-dj’s er in slagen meer dan 85 uur aan een stuk samen radio te maken, breken ze het officiële wereldrecord voor de langste radiomarathon met duopresentatie.

‘De Langste Liefde’ gaat dinsdag 10 februari om 8 uur van start.

Lichtfestival Gent

 

Het lichtfestival op een andere manier zien? Bekijk hier onze foto’s:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Gedichtendag

Vandaag is het gedichtendag, ons lukte het niet goed om een gedicht te schrijven. Gelukkig was de hulp er van redactrice Conny!

20150129_134354(0)

Bij PlaymoNews zit het nieuws in een plastic jasje gegoten
Meerdere personen die er reeds dagelijks van genoten
Is het gruwel, kommer of kwel
PlaymoNews maakt het wel
Alsook een lach en een traan
Bij PlaymoNews wordt alles in plastic gedaan
Misschien lijkt het leven in plastic saai
Maar met playmobil weet je altijd wat gedaan

Playmobil Cleaning Services

PCS – Playmobil Cleaning Services, a brand new service that will clean almost any thing! We are not that convinced yet about their smartphone cleaning service… But we can’t say they didn’t clean up afterwards.

See the commercial here:

Op naar Oeganda

Dag Iedereen!

Ik ben Laura, ik vertrek nu zondag naar Oeganda. Daar doe ik vrijwilligerswerk. Ik ben er al geweest van september tot december maar mijn werk was er nog niet af. Dus ga ik er nu zondag terug.

Nu kreeg ik de vraag van Playmonews of ik jullie op de hoogte wou houden van mijn werk en af en toe een foto’tje wou opsturen!

Hier alvast een eerste foto! Hopelijk is het lekker warm in de envelop!

Tot Gauw!

Laura

10944895_10205729563976612_404922372_n

Kind wacht 104 dagen op psychische hulp

Kinderen wachten gemiddeld 104 dagen tot ze hulp krijgen bij een centrum voor geestelijke gezondheidszorg.

10940577_968615186500514_3095988121105481230_n

Deze trieste cijfers uit 2013 tonen aan dat het probleem van wachttijden niet wordt opgelost maar zelfs erger wordt. In 2009 was de wachttijd nog 9 dagen korter.

Wij hopen dat dit snel opgelost geraakt…

Non klaagt over buikpijn…en krijgt dan baby

BRON: nieuwsblad.be

Een Zuid-Amerikaanse non die met hevige buikpijn naar de spoed van een ziekenhuis in centraal-Italië werd gebracht, bleek zwanger. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen, braken haar vliezen en een paar uur later beviel ze van een baby.

10945763_967470219948344_7638987519758015527_n

De baby, een zoontje, is in goede gezondheid. De non zou niet geweten hebben dat ze zwanger was. Het Italiaanse klooster waarin de non verblijft, beraadslaagt nog over een officiële mededeling over het voorval. Volgens de Italiaanse krant L’Unione Sarda zouden de nonnen het alvast wel zien zitten om het jongetje onder hun hoede te nemen.

Wie de vader is van de baby, is onbekend.

Playmobil opgenomen in de indexkorf

Bron: deredactie.be

De samenstelling van de indexkorf is opnieuw gewijzigd. Een aantal minder relevante producten worden geschrapt en enkele nieuwe komen er bij. Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) heeft een akkoord van de sociale partners daarover bekrachtigd.
2015-01-24 18.28.16

Door het schrappen en toevoegen van bepaalde producten – “getuigen” zoals dat heet in het vakjargon – sluit de indexkorf beter aan bij het huidig consumptiegedrag. Die indexkorf bestaat vanaf 2015 uit 623 getuigen, tegenover 611 in 2014.

Nieuw in de korf is heel wat speelgoed, zoals bijvoorbeeld Playmobil en puzzels. Geschrapt: de mp3- en mp4-speler en de huur van een springkasteel.

Wat komt erbij en wat gaat eruit?

Zijn nieuw in de indexkorf: breiwol, kinderpark, kinderstoel, elektrische fiets, hoofdtelefoon, wifi-repeater, Playmobil, boetseerklei, puzzel, inenting tegen hondsdolheid bij de hond, implantatie van elektronische chip bij de hond, de huur van een bowlingbaan, het lidgeld bij een sportclub, handbagage (koffer), toilettas, identiteitskaart, rijbewijs en het plaatsen van een rouwadvertentie.

Worden geschrapt: stof voor een jurk, mp3- en mp4-speler, wifi-modem en -router, huur van een springkasteel, het afdrukken van digitale foto’s bij de fotograaf en de fotokopie.

Luc Tuymans veroordeeld voor plagiaat

BRON:Eline Bergmans | Bron:Het nieuwsblad

Fotografe Katrijn Van Giel heeft haar slag tegen de bekende kunstschilder Luc Tuymans thuis gehaald. De burgerlijke rechtbank van Antwerpen is van oordeel dat hij haar auteursrechten inderdaad geschonden heeft door zonder haar toestemming een schilderij te maken van een van haar foto’s. Zijn verweer dat het schilderij een parodie zou zijn, werd naar de prullenmand verwezen. Tuymans kreeg een dwangsom van 500.000 euro opgelegd, die hem ervan moet weerhouden verdere reproducties te maken. Kunstenaar Luc Tuymans gaat in beroep tegen het vonnis.

10929002_965854186776614_7184641157983503898_n

Het schilderij in kwestie, ‘A Belgian politician’, dateert van 2011 en behoort intussen tot de privécollectie van de Amerikaanse miljonair Eric Lefkofsky. Toen Van Giel het werk vorig jaar in een catalogus zag staan, viel haar meteen de opvallende gelijkenis op met een portretfoto die ze in 2010 van Jean-Marie Dedecker had gemaakt.

Tuymans gaf toe dat hij haar foto als inspiratie gebruikte, maar ziet zijn schilderij als een parodie. Het auteursrecht maakt daarvoor een uitzondering, op voorwaarde dat de parodie humoristisch bedoeld is en er belangrijke verschillen zijn met het oorspronkelijke werk.

Die verschillen zag de rechtbank niet: de schilder had duidelijke elementen overgenomen die net de originaliteit van de foto uitmaakten, zoals de onderkant van het gezicht dat werd weggelaten, de gelaatsuitdrukking, het zwetende hoofd, de pose en de belichting.

‘De achtergrond bij het schilderij is inderdaad niet zwart, maar dat verschil doet geen afbreuk aan de opvalende gelijkenissen die niet voor discussie vatbaar zijn. Het schilderij is niet meer of minder dan de overname van de persfoto’, aldus het vonnis, dat al op 15 januari vervroegd werd uitgesproken.

De rechtbank zag ook niet in hoe het doek humoristisch, clownesk of sardonisch bedoeld kon zijn. Kortom: het schilderij kon ‘vanuit geen enkele invalshoek’ als parodie doorgaan. De rechtbank meende bovendien dat Tuymans te kwader trouw had gehandeld aangezien hij vroeger zelf verklaard had dat de foto van Van Giel een sterk beeld was, waar hij niet zoveel aan moest veranderen.

‘We zijn opgelucht dat de rechtbank ons gevolgd is. Zijn verweer dat het om een parodie zou gaan, hebben we altijd al wat flauw gevonden’, zegt meester Dieter Delarue, de advocaat van Katrijn Van Giel.

‘Net zoals bij vele hedendaagse kunstenaars is elk werk van Luc Tuymans gebaseerd op bestaande beelden. Hoe kan een artiest de wereld in vraag stellen met zijn kunst als hij geen beelden uit die wereld mag gebruiken? Dit vonnis verbiedt een bepaalde vorm van hedendaags kunst en ontneemt hedendaags kunstenaars het recht om zich uit te drukken’, stellen zijn advocaten in een persbericht. Ze blijven er bij dat het schilderij ‘A Belgian Politician’ een parodie is en betreuren dat de rechtbank hun visie niet gevolgd is.

Iconische foto’s in Playmobil

Hoe ziet een bekende foto eruit met Playmobil? Daar waren we wel benieuwd naar, dus hebben we het uitgetest.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

‘Nog vijf keer Dos Cervezas en het is gedaan’

BRON: Guy Stevens destandaard.be

Het Schlagerfestival 2015 pakt uit met een opmerkelijke naam: tv-figuur Tom Waes komt op het festival vijf avonden zijn hit ‘Dos Cervezas’ brengen. ‘De vijf laatste keren, daarna is het gedaan’, zegt Waes.

20150121_191624

Het Schlagerfestival in de Ethias Arena in Hasselt verwelkomt dit jaar onder meer Luc Steeno, Willy Sommers, Yves Segers, Matthias Lens, Sam Gooris, Sandra Kim, Gene Thomas, Laura Lynn (& The Lynn Sisters), De Romeo’s en Christoff. Toch is er één naam die er net iets meer uitspringt dan de rest: Tom Waes.

Opvallend, want Waes was al lange tijd niet meer op een podium terug te vinden. ‘Ik word al jaren benaderd door de organisatoren van het festival met de vraag wanneer ik er eens bij kan zijn’, zegt Waes. ‘Vooral omdat mijn agenda het niet toeliet, heb ik de boot wat afgehouden, maar dit jaar vallen alle puzzelstukjes goed en ben ik van de partij.’

En dus komt Waes vanaf 27 maart vijf avonden Dos Cervezas zingen, zijn megahit uit 2010 voor het programma Tomtesterom. ‘Ik hoorde al van Christoff dat hij ernaar uitkijkt om mij terug te zien. Vijf jaar geleden heb ik nog gezongen op zijn cd-voorstelling. Niemand van onze ploeg, ik ook niet, had toen durven denken dat het lied nu nog altijd gezongen zou worden en een klassieker zou worden.’

Aantal tijgers in India neemt fors toe

BRON: demorgen.be

Het aantal tijgers in India is de voorbije jaren met bijna een derde toegenomen. Volgens het jongste tijgerrapport werden 2.226 roofkatten geteld. Dat deelde minister van Milieu Prakash Javadekar vandaag in New Delhi mee. Vier jaar geleden waren er nog maar 1.700 tijgers overgebleven in heel India. “Dit is een prachtprestatie”, zei Javadekar. Volgens hem leeft in India bijna 70 procent van de wereldwijde tijgerpopulatie. De natuurbehoudsorganisatie WWF noemde de stijging in een eerste standpunt sensationeel nieuws.

1010490_964498266912206_6014769270883258642_n

Een eeuw geleden leefden volgens de WWF in Azië nog rond de 100.000 tijgers. De jacht op wilde dieren en de internationale handel in onderdelen van tijgers zoals bijvoorbeeld hun beenderen lieten hun aantal drastisch verminderen. Vooral in de traditionele Aziatische geneeskunde is er vraag naar tijgerproducten. In 2006 dwaalden nog maar 1.411 tijgers door India.

Sindsdien treedt de regering meedogenloos op tegen stropers en vaardigde strenge regels uit in de beschermde gebieden. Dierenbeschermers achten de nu stabiel stijgende tijgerpopulatie een groot succes, rekening houdend met de hoge bevolkingsdichtheid in India.

WWF: “Geweldige comeback”
“De koning van de jungle viert vandaag een geweldige comeback”, meent Eberhard Brandes van het WWF-bestuur. India is er als boomend groeiland met een snel toenemende bevolking in geslaagd voor de derde keer op rij een positieve trend te bereiken. De WWF roept landen als Maleisië en Indonesië op dit voorbeeld te volgen en de bescherming van de dieren te intensiveren. Tegelijkertijd hekelde de organisatie evenwel dat de biotoop van de tijger in India steeds verder krimpt.

In 2010 hadden de tijgerlanden zich op een conferentie in St. Petersburg tot doel gesteld om tegen 2022 het aantal van deze roofkatten van 3.200 naar in totaal meer dan 6.000 te brengen. “Een actueel globaal cijfer is er niet”, zei Roland Gramling van WWF. Niet alle landen registreren immers het bestand van in het wild levende tijgers.


Man overleeft drie uur in laadbak vuilniswagen

 

 

BRON: hln.be 

Hij was in een vuilnisbak op zoek naar zijn portefeuille en werd met het vuilnis in de laadbak van de vuilniswagen gekiept. Drie uur lang vocht de man uit Californië daar voor zijn leven. Pas op de vuilnisbelt ontdekten de vuilnismannen hun vreemde vracht, toen de man uit de stapel vuilnis klauterde.

2015-01-19 19.17.47

 

Om te verhinderen dat hij verpletterd zou worden door het persmechanisme van de vuilniswagen, gebruikte de man houten planken. Daarmee klom hij telkens bovenop het vuilnis.

De man uit Yolo, Californië werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hij kloeg over pijn in zijn nek en rug.

“De man verklaarde dat hij een uur in de vuilnistruck zat, maar het moet eerder drie tot drieëneenhalf uur geweest zijn. De bestuurder van de vuilniswagen zag de man uit het vuilnis klauteren en waarschuwde de bestuurder van de bulldozer die op het punt stond over het vuil te rijden”, zo verklaarde een politiewoordvoerder.

 

Hij had er nog zo voor gewaarschuwd

De weerman van de VRT, Frank Deboosere, had er zelf nog zo voor gewaarschuwd! En toch, tijdens zijn fietstocht naar het werk viel hij hard op de grond. Een ijsplek onder een prachtige sterrenhemel kruiste hem zijn pad.

“Langs het jaagpad van de Leuvense vaart is het heerlijk fietsen. Weliswaar pikdonker, maar met goede fietsverlichting is ook dat perfect te verhelpen. Enkele kilometer voor Kampenhout kom ik heel even uit het zadel om wat op de trappers te lopen. En dat had ik niet mogen doen”, schrijft hij op zijn website.

10933927_963466883682011_3765729197141659290_nLaat je niet kennen, Frank!

Droom 8-jarige jongen komt heel even uit

GENT | Deze ochtend ontving onze redactie een tip van Jan-Pieter Coeckaert. Jan-Pieter is een jongen van 8 jaar die vlakbij een mooi park in Gent woont. Op school heeft hij geleerd dat het park vroeger een dierentuin was. Daarom dragen de straten in zijn buurt ook allemaal namen van dieren.

“Jan-Pieter had deze nacht een wel heel vreemde droom!”, vertelt zijn mama Evelien. “In elke straat zag hij wel dieren lopen! Zebra’s, leeuwen en ook enkele struisvogels, als ik me niet vergis”.

Vreemd, moet Jan-Pieter zich deze ochtend gevoeld hebben, want zowaar stonden er opeens overal dieren in zijn buurt! “Gaat de dierentuin weer open?”, vroeg Jan-Pieter nog voor hij de klas in liep.

Mama Evelien maakte zich toch wat zorgen. “De leeuwen hebben we toch maar niet gestreeld. Ook de struisvogels leken wat schrik te hebben.”

Gelukkig heeft Jan-Pieter, samen met zijn mama, onze redactie snel op de hoogte gebracht voor de school begon. Onze huisfotografe is snel op pad getrokken en heeft nog net enkele leuke foto’s kunnen maken van de dieren in de buurt.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Burgemeester Daniël Termont laat weten dat de dierentuin niet terug open gaat. “Het is een mooi en rustig park met een rijke geschiedenis, waar iedereen zich prettig voelt. Er is zelfs een kleine speeltuin voor de kinderen!” Niet veel later verdwenen de dieren dan ook langzaam weer uit het straatbeeld.

Geen dierentuin, Jan-Pieter, maar wel een leuk verhaal om te vertellen dit weekend!

Afval vliegt rond in Vilvoorde

VILVOORDE | Deze ochtend werden de inwoners van Vilvoorde getrakteerd op een wel heel onaangename verrassing. Door de hevige wind werd het vederlichte PMD- en papierafval rondgestrooid door de straten van Vilvoorde.

Afval waait door straten Vilvoorde

De Vilvoordse gemeentewerkers moeten vandaag dan ook hun geplande taken laten vallen om al het afval op te ruimen.

Emilie Van de Looverbosch, van de intercommunale die het afval beheert, rijdt nu door de stad om foto’s te maken van de schade. Één tip geeft ze nog mee: bij veel wind plaats je je afval beter binnen tot ’s ochtends, zo voorkom je al veel problemen.

“Dit had voorkomen kunnen worden!”, zegt Rita Vermeersch, een actieve dame van 89 jaar. “Normaal mag het afval pas ’s ochtends buiten op straat gezet worden. Ik ben de enige die hier pas ’s ochtends mijn afval buiten zet! Al die jongen mensen weten niet meer wat vroeg opstaan is!”.

Gelukkig voor Rita, waren de gemeentewerkers van Vilvoorde vandaag wél al vroeg uit bed. We konden dan ook een mooie foto van Rita maken in een opnieuw propere straat.

Rita Vermeersch uit Vilvoorde

 

Een alligator als huisdier

Los Angeles | In Los Angeles, in de verenigde staten van Amerika, leeft een alligator 36 jaar als huisdier bij een gezin. “Volgens een van de eigenaren was het dier zelfs zó tam dat ratten overgebleven voedsel uit haar muil konden eten.”

Poezen at de alligator soms wel eens, waardoor buren na veel jaren en verdwenen poezen, dan toch maar besloten hebben om de stedelijke dierenbescherming op te bellen.

IMG_20150115_170025

Volledig in het wit werken, makkelijker gezegd dan gedaan

Volledig in het wit werken, het is voor de horeca geen evidentie zo blijkt. En dan hebben we het niet over witte kleren, tapijten, stoelen en tafels. Het is niet altijd gemakkelijk om als eigenaar van een restaurant al het personeel “legaal” te laten werken.

“Wanneer het heel druk is, is niet eenvoudig om nog snel personeel te vinden die snel nog wil komen werken. Zeker niet voor een appel en een ei. Zonder belastingen te betalen kunnen we die mensen meer loon geven.”, zegt Frans Hensen van restaurant X.

10917272_960895043939195_5277683175316870357_n

3,7 miljoen mensen op straat

Historische betogingen voor verdraagzaamheid brengen 3,7 miljoen mensen op straat in Frankrijk.

10934042_959849160710450_1446209844710938492_n

Bron: het nieuwsblad – Annelies Roose

Volgens de eerste schattingen stapten in de Franse hoofdstad Parijs zondag 1,2 miljoen tot zelfs 1,5 miljoen mensen mee in de ‘Mars op de Republiek’. Maar het totale aantal Fransen dat ook in verschillende andere steden op straat kwam ligt veel hoger. Volgens het Franse persagentschap AFP ging het in totaal om minstens 3,7 miljoen mensen. De grootste mobilisering in de Franse geschiedenis.

‘Parijs was zondag de hoofdstad van de wereld.’ Anders kan je het bijna niet verwoorden, gezien de massale opkomst van tienduizenden en nog eens tienduizenden Fransen naar hun hoofdstad, die nog steeds zijn wonden likt na de terreuraanslagen vorige week. Ze hadden allen hetzelfde doel: een boodschap van hoop geven, een boodschap voor verdraagzaamheid. Een neen tegen de gruwel waar ze drie dagen lang door hebben gemoeten.

De ‘Mars voor de Republiek’ ging rond 15 uur van start op de Place de la République, en eindigde op de Place de la Nation, in de buurt van de joodse supermarkt waar vrijdag een gijzeling dodelijk afliep voor vier gijzelaars en gijzelnemer Amedy Coulibaly. Ook vijftig wereldleiders liepen mee, arm in arm. Na ruim een kwartier verlieten ze echter al de route, om veiligheidsredenen, maar niet zonder eerst nog een minuut stilte te houden, en een persoonlijke omhelzing van de Franse president François Hollande te krijgen. Onder meer de Britse premier David Cameron, Duits bondskanselier Angela Merkel, de Italiaanse premier Matteo Renzi, de Spaanse premier Mariano Rajoy en de Turkse premier Ahmet Davutoglu stapten mee, net als premier Charles Michel (MR) en ministers Jan Jambon (N-VA) en Kris Peeters (CD&V). En opmerkelijk: de ‘Mars op de Republiek’ bracht ook de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de Palestijnse president Mahmoud Abbas samen.

Hollande zelf bleef ter plekke, bij de families en vrienden van de slachtoffers van de terreurdaden. Onder meer tekenaar Luz en schrijver Patrick Pelloux van het blad Charlie Hebdo gaf hij een innige omhelzing. Intussen vervolgde de indrukwekkende stoet de weg, tot aan de Place de la Nation, met de nabestaanden van de slachtoffers op kop. Het volk bleef maar toestromen, de hele namiddag lang. Zelfs bij zonsondergang zagen de straten van Parijs nog steeds zwart van het volk. Volgens de eerste schattingen zondagavond ging het om tussen de 1,2 en 1,5 miljoen mensen.

Vele andere steden

Parijs was echter niet de enige stad waar mensen hun medeleven massaal op straat kwamen betuigen. Er waren ook grote optochten in Lyon (150.000 tot 200.000 deelnemers), Rennes (115.000 deelnemers), Bordeaux (minstens 100.000 deelnemers), Marseille (60.000) en Perpignan (40.000). Het Franse persagentschap AFP meldde zondagavond dat in totaal minstens 3,7 miljoen mensen waren geteld. In ons land waren er onder meer manifestaties in Brussel en in Gent.

‘Verstoten’ Le Pen in het zuiden

Marine Le Pen, de voorzitster van het extreemrechtse Front National, was niet welkom geweest op de voorbereidingen van de manifestatie in Parijs, en stapte daarom vandaag mee in een optocht in Beaucaire, in het zuiden van Frankrijk, niet ver van Avignon. Le Pen had haar aanhang opgeroepen op straat te komen, maar niet in de hoofdstad. In Beaucaire is het FN thuis: de partij veroverde er vorig jaar de burgemeestersjerp. De voorzitster werd zondag omringd door een duizendtal personen. De Marseillaise werd gezongen, en mensen scandeerden ‘Marine, Marine’.

‘Strengste veiligheidsmaatregelen’

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve bevestigde zaterdag overigens dat de ‘strengste veiligheidsmaatregelen’ waren genomen in Parijs. Er werden 4.300 politieagenten ingezet om de veiligheid van de deelnemers te garanderen, onder wie zo’n 150 agenten in burger. Daarnaast hadden ook 1.350 militairen en scherpschutters postgevat langs het parcours. Het metronetwerk reed gratis, maar werd wel extra nauwlettend in de gaten gehouden.

Vanaf 1 januari mama en meemama officieel

GENT – De eerste mama en mee-mama zijn er! Sinds 1 januari 2015 gelden de zelfde erkenningsregels voor lesbische koppels als heterokoppels. Hierdoor worden de mama’s van kinderen met twee mama’s allebei automatisch erkend door de overheid. Vroeger kon dat niet, en moest een van de moeders – nu meemoeder – een adoptieprocedure doorlopen. Proficiat Jona, Hilde en Lotte!

10922744_959261617435871_3112321959463713959_n

 

Ondergoedfoto’s van Justin Bieber extreem gephotoshopt

BRON: hln.be Tom Tates

In de spraakmakende onderbroeken-reclame van Calvin Klein is tieneridool Justin Bieber te zien als een supergespierde, extreem mannelijke hunk, maar in werkelijkheid blijkt de 20-jarige ster er totaal anders uit te zien. Volgens de Amerikaanse website Breatheheavy zijn de foto’s waarop de zanger in een elastisch shortje zo zwoel naar de camera kijkt, op extreme wijze gemanipuleerd.

10906035_958745767487456_9189903163256094455_n

Breatheheavy zette het origineel en het zo te zien zwaar gephotoshopte eindresultaat naast elkaar, en kwam tot één conclusie: hier wordt wel heel erg de hand gelicht met de werkelijkheid.

Op de Calvin Klein-reclamefoto is Justin te zien met opbollende biceps, maar de realiteit van zijn bovenarmen is toch echt een stuk dunner. De masculiene torso – bovenlijf en schouderpartij – van de zanger lijkt een stuk breder te zijn gemaakt, terwijl zijn borstspieren iets meer naar voren komen in de versie van de Amerikaanse herenondermodegigant. Ook zijn handen zijn opeens een maatje meer.

Inhoud
Maar dat blijft het niet bij. Biebers billen zijn zeer waarschijnlijk ietsje ronder en atletischer gephotohopt, meldde de website vanmorgen. Tenslotte heeft de wereldberoemde tienerster een behoorlijk goed gevulde boxer gekregen van de Calvin Klein-vormgevers, terwijl Justin in werkelijkheid een veel minder prominente schaamstreek zou hebben.

Na de publicatie van de voor- en nakiekjes op Breatheheavy ontstond een tsunami van kritiek op de uitgelekte foto’s. Volgens woeste fans klopt er werkelijk geen bal van de originele foto. Justin zou in het echt net zo breed zijn als hij in de Calvin Klein-commercial is afgebeeld. De website, die overigens bekend staat om roddels die achteraf niet blijken te kloppen, zou Bieber juist hebben versmald. Dus links is het origineel en rechts het bewerkte exemplaar.

Het nieuws over de spraakmakende fotomanipulatie ging direct de hele wereld over. De website van Breatheheavy kreeg in korte tijd een enorm aantal bezoekers voor de kiezen, waardoor de pagina er een groot deel van de dag uit lag.

Calvin Klein en Justin hebben nog niet gereageerd op alle commotie.

De Mia’s

Playmonews was aanwezig op de Mia’s en maakte een fotoverslag

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Je suis Charlie

Als journalisten het doelwit worden, letterlijk monddood worden gemaakt, dan is dat een enorme bedreiging voor de persvrijheid, de democratie en het overleven van onze samenleving. Playmonews is daarom solidair met de vermoorde tekenaars en journalisten van Charlie Hebdo.10923698_957707854257914_2431066943796170120_n

VRT excuseert zich voor foutje van tien jaar in ‘Vriendinnen’

BRON: destandaard.be door jdr

Wie zondagavond naar ‘Vriendinnen’ op Eén keek, maakte niet alleen kennis met Veerle Dobbelaere en Veerle Eyckermans die Anemone Valcke en Charlotte De Bruyne aflosten nu hun personages dertig zijn geworden, maar ook met een merkwaardig stukje geschiedschrijving.

10898313_957662827595750_7201891643408262356_n

 

Bij het begin van de aflevering verscheen ‘Leuven 1980’ op het scherm, maar de historische beelden waarmee de serie de sfeer van de tijd oproept, hoorden bij 1970. Zowel het interview van Jan Van Rompaey met Fernandel, als de hit ‘Rozen voor Sandra’ van Jimmy Frey dateren uit 1970, niet 1980.

‘Wij verontschuldigen ons bij de kijkers voor die vergissing’, zegt Hans Van Goethem, woordvoerder van de VRT. ‘In de eindafwerking is een foutje gemaakt waardoor er 1980 in plaats van 1970 op het scherm verscheen. Want voor alle duidelijkheid: de hele aflevering van vorige zondag speelt wel degelijk in een jaren 70-kader.’

Matig je snelheid: overstekende driekoningenzangertjes

De drie koningen zijn terug in het land.

De drie koningen zijn terug in het land.

Het is vandaag Driekoningen en daar kan je in Mol niet naast kijken. In de gemeente staan 22 tijdelijke verkeersborden die automobilisten waarschuwen voor overstekende driekoningenzangertjes.

De borden zijn een initiatief van erfgoedcel Kerf, een vereniging die waakt over het erfgoed in zeven Kempische gemeenten. Op de borden staan drie zingende figuurtjes, met de tekst “matig je snelheid, zingende kinderen”.

“De borden zijn bedoeld voor de zingende kinderen uit de omgeving, zodat ze op een veilige manier van deur tot deur kunnen gaan”, zegt Niels Schalley van Kerf aan VRT Nieuws. “Driekoningen zingen is erfgoed en het is belangrijk dat we dat in de schijnwerpers kunnen zetten.”

Ook burgemeester Paul Rotthier (CD&V) is het idee genegen. “Van deur tot deur trekken op Driekoningen is een bekend fenomeen. We hopen dat de Mollenaars die traditie in stand kunnen houden”, zegt hij aan Radio 2 Antwerpen.

De borden staan al een tiental dagen in de straten van Mol en zullen daar ook nog een week blijven staan. “Wanneer ze gaan zingen is niet belangrijk, zolang ze maar gáán zingen”, zegt Schalley.

Basisschool Rozenberg uit Mol gaat bovendien voor het eerst met alle kleuters en kinderen van de lagere school Driekoningen zingen. Om 9 uur verzamelden zo’n 150 “kleine koningen” op de wekelijke markt om aan hun zangronde te beginnen.

BRON: Zico Saerens, Radio 2 Antwerpen

Deze ‘bekende’ kinderen gingen vandaag voor het eerst naar school

BRON: nieuwsblad.be skn 
Het is vandaag niet alleen de eerste schooldag van het nieuwe jaar na de kerstvakantie, maar voor sommige kleuters ook de allereerste schooldag van hun leven. Kleuters die werden geboren voor 6 juli 2012, zetten vandaag hun eerste stapjes in hun schoolcarrière. Ook de kinderen van enkele BV’s hadden vandaag het genoegen om kennis te maken met hun nieuwe klasgenootjes.
10898161_956511117710921_1962707909175189267_n

Zo ging Louis, het zoontje van ex-Miss België Virginie Claes, vandaag voor het eerst naar school. Ook het zoontje van Jeroen Meus en Arthur, het zoontje van politicus Bart Tommelein (Open VLD). Zij postten een foto van hun kinderen op de eerste schooldag. Uit de reacties bij onderstaande tweets kan je afleiden dat de ouders meer moeite hadden met deze eerste schooldag dan de kinderen zelf.

Zomers winterweer

Playmonews genoot van dit zomerse winterweer en ging op stap.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Toren van Balen

BRON: Bert Huysmans hln.be

BALEN-Mensen met veel honger kunnen voortaan langs snackbar De Broodjeshoek in Balen passeren. Sinds gisteren wordt daar de Toren van Balen geserveerd. Die bundelt maar liefst twintig snacks, acht stukken spek, zes bickybroodjes en wat groentjes. Bedoeling is om de megahamburger om ter snelst per twee helemaal naar binnen te spelen. “Maar dat zal niet eenvoudig worden”, voorspelt uitbater Marc Peeters.
11406_954432814585418_6743527159680416015_n

Snackbar De Broodjeshoek aan de Olmensebaan in Balen heeft een nieuwe eetuitdaging gelanceerd. De Toren van Balen bundelt elf hamburgers, twee mexicano’s, twee longchickens, een boulet, een fishburger, een kipburger, twee curryworsten, acht stukken spek, zes bickybroodjes en enkele stukken sla, tomaten en ei. Het geheel is 56 centimeter hoog en blijft bij elkaar door een speciaal gemaakte spies. “Een hele boterham”, stelt uitbater Marc Peeters, de bedenker van de nieuwe hamburger. “Maar het gaat om een uitdaging in duo’s. De snelste tijd per categorie, twee mannen, man-vrouw en twee vrouwen, maakt dan kans op een mooie prijs. Per Toren van Balen gaat er twee euro in de pot. De snelste mannen van 2015 mogen dan naar een Europese voetbalwedstrijd, de koppels naar een sterrenrestaurant en de vrouwen mogen op wellnessweekend. We hebben het zelf ook al eens geprobeerd en ik kan je verzekeren dat het niet eenvoudig gaat worden. Maar ik denk dat twee echt goede eters alles toch binnen een minuut of twaalf, dertien moeten opkrijgen”, schat Peeters.

Eetpartner

“We merken intussen dat het ook echt begint te leven. Mensen zijn al aan het afspreken om een goede eetpartner te vinden om een mooie tijd te kunnen neerzetten. Nu is het nog rustig omdat de feestdagen net geweest zijn. Die dagen wordt er al heel wat gegeten en iedereen heeft nu ook nog goede voornemens. Maar over een paar dagen of weken gaan die meestal toch overboord en gaan ze er zeker voor gaan. We verwachten dan dat we net zoals voor de Balense Reus klanten van over heel Vlaanderen gaan krijgen. Het is ook leuk om zo’n uitdagingen te bedenken en te doen. Als er iemand aan die uitdaging bezig is, dat zorgt ook altijd voor heel wat sfeer in de zaak.”

Uitdaging

Bij de klanten is er al behoorlijk wat enthousiasme over de nieuwe uitdaging. “Al is het toch vooral veel”, stelt Davy Van Doninck. “Veel te veel om alleen te doen, maar misschien is het met twee wel mogelijk. Ik ga het zelf niet doen, maar ik heb wel wat vrienden die al aan het afspreken zijn om een keer langs te komen. Voor mij is het echt te veel. Dat ga ik niet aankunnen.”

52 euro

“Dat is al een heel stukje vlees om op te krijgen”, zegt ook vaste klant Carlo Leysen. “Misschien ga ik zelf ook wel eens een poging komen doen, maar of het gaat lukken, dat zal nog iets anders zijn. Het ziet er wel best lekker uit. De moeite om een keer te proberen.”

Een Toren van Balen kost 52 euro en kan enkel in de zaak zelf opgegeten worden. Wie niet aan de uitdaging deelneemt, kan uiteraard wel met meer dan twee personen eten aan de hamburger.

Vier tweelingen in één nacht geboren

BRON: nieuwsblad.be

LEUVEN- Voor het UZ Leuven is de nieuwjaarsnacht wel heel vruchtbaar gebleken. Er zijn maar liefst vier tweelingen spontaan geboren, dat hebben ze daar nog nooit meegemaakt. Deze nieuwjaarsnacht gaat de boeken in als de nacht van de tweelingen. De twee meisjes en zes jongens zijn allemaal ter wereld gekomen tussen woensdagavond en donderdagmiddag.

1924386_953293654699334_7437794771143878115_n