Categorie archief: Uitgelicht

Bunnyoortjes Ariana Grande plots viraal teken van rouw en strijdbaarheid

Er is op sociale media een krachtig symbool van rouw en weerbaarheid opgedoken na de aanslag op het concert van Ariana Grande in Manchester. Een vriendin van de Amerikaanse zangeres tweette een tekening van een zwart lintje met daarop de typische bunnyoortjes, die het handelsmerk zijn van Grande. En dat bericht wordt nu wereldwijd gedeeld.

http://www.hln.be/hln/nl/39846/Explosies-Manchester/article/detail/3165198/2017/05/23/Bunnyoortjes-Ariana-Grande-plots-viraal-teken-van-rouw-en-strijdbaarheid.dhtml

Eerste regenboogzebrapaden in België

De Sint-Jacobswijk in Brussel, een gekende uitgaansbuurt voor de LGBT-gemeenschap (lesbian, gay, bisexual, transgender), is vandaag opgefleurd met zes regenboogzebrapaden. Op die manier worden de LGBT-rechten in de kijker geplaatst naar aanleiding van de Gay Pride op 20 mei. Brussels schepen voor Openbare werken Els Ampe (Open Vld) en verschillende holebiverenigingen hebben de eerste regenboogzebrapaden in België samen ingewijd.

18424998_1612522938776399_3704162319130615325_nhttp://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3153164/2017/05/09/Eerste-regenboogzebrapaden-in-Belgie.dhtml

 

International Darwin Day

Bioloog en wetenschapscommunicator Ilja Van Braeckel van de Vrije Universiteit Brussel heeft de Britse bioloog Charles Darwin weer tot leven gewekt met een “Darwin lettertype”, ter ere van Darwindag vandaag. Dat lettertype laat toe om te typen in het handschrift van Darwin en is gebaseerd op Darwins originele manuscripten die onlangs werden vrijgegeven door de Cambridge Digital Library.

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/wetenschap/1.2888240

16683980_1511878555507505_3462374862664222289_n

11 februari is het de Europese dag van alarmnummer 112

Numéro d’urgence européen : le 112 !
Emergency number 112 in all European countries !

Deze dag is een initiatief van de Europese Commissie om mensen er bewust van te maken dat 112 in alle 27 EU-lidstaten bereikbaar is voor hulp in levensbedreigende situaties.

Le numéro d’urgence “112” est le seul numéro d’urgence que vous pouvez appeler gratuitement, dans toute l’Europe, si vous avez besoin de l’aide urgente des services d’incendie, d’une équipe médicale ou de la police.

The emergency number “112” is the only emergency number you can call for free in all European countries if you need urgent help from the fire brigade, a medical team or the police.

http://www.112.be/

16711665_1510880625607298_6568770372442189533_n

Playmonews gaat…. Jani achterna

Het is morgen de laatste aflevering van Jani gaat.. op Vier. Wij hebben zo hard genoten van de afleveringen dat we ze namaakte!

Geniet ervan!

jani gaat naar het leger

jani gaat naar het leger

Jani gaat fietsen

Jani gaat fietsen

Jani gaat spoken jagen

Jani gaat spoken jagen

Jani gaat op safari

Jani gaat op safari

Jani wordt mama

Jani wordt mama

Jani gaat vissen

Jani gaat vissen

 

 

 

Jani gaat pokeren

Jani gaat pokeren

Jani gaat op metalcruise

Jani gaat op metalcruise

Secretaressedag

Er worden ongetwijfeld vandaag heel wat secretaresses en secretarissen in de bloemetjes gezet, of bedankt met wat lekkers. Voor degenen die werden vergeten …
Playmonews wenst jullie van <3 een hele “Fijne Secretaressedag” ! Geniet ervan 🙂

13043318_1234057439956286_5764356420334291123_n

STAM

Vandaag gingen we op bezoek naar het stadsmuseum in Gent. Hier een fotoverslagje:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

BREAKING: De politie heeft Salah Abdeslam gevonden na 126 dagen!

Salah Abdeslam is levend gevat bij een grootscheepse politieactie in Sint-Jans-Molenbeek. Dat meldt onze VRT-journaliste Caroline Van den Berghe die ter plaatse is. Abdeslam was sinds de terreuraanslagen in Parijs voortvluchtig. De actie was eigenlijk gepland voor morgen, maar is vervroegd na een lek in de Franse media over de gevonden vingerafdrukken van Abdeslam.
gevonden

In de loop van de namiddag raakte bekend dat eenheden van de speciale politie waren binnengevallen in een huis in Sint-Jans-Molenbeek. Er zijn ook schoten gelost. De politiezone Brussel West bevestigt dat twee mensen zijn gearresteerd. Beide arrestanten zijn gewond, onder wie dus ook Abdeslam. “Voor de onderzoekers is het natuurlijk interessanter om iemand levend te kunnen vatten”, zegt tv-journaliste Caroline Van den Berghe.

Over de identiteit van de tweede arrestant is nog geen duidelijkheid. Er is ook sprake van nog iemand die in de buurt is aangehouden en nog een verdachte die zich verschanst in een appartement.

Volgens de RTBF waren er vier huiszoekingen in de regio Brussel, onder meer ook in de Delaunoystraat, ook in Molenbeek.

Radiojournalist Philip Heymans bevindt zich in Molenbeek. “Er zijn grijze bestelwagens geplaatst om de plaats van de actie aan het zicht te onttrekken”, beschreef hij rond 17.20uur. “We horen geregeld knallen en dat de politie roept dat mensen naar buiten moet komen.”

“Omwonenden was gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden”, zegt Caroline Van den Berghe. “Sommigen is ook gevraagd om hun woning te verlaten.” Eerst leek het erop dat de actie in de Vierwindenstraat in Molenbeek zo goed als afgerond was, maar rond 18:30 uur hoorde Van den  Berghe weer “enkele schoten”. Ook na 19:00 uur waren er weer knallen te horen.

Eerder vanmiddag was bekend geraakt dat de vingerafdrukken van Abdeslam zijn gevonden in het appartement in Vorst waar de ordediensten vorige dinsdag zijn binnen gevallen.

Bij de antiterreuractie van dinsdag is Mohammed Belkaid gedood, blijkbaar een handlanger van Abdeslam die zich bediende van de valse naam Samir Bouzid. Beiden waren betrokken bij de aanslagen in Parijs, in november vorig jaar.

Verloren maandag

Verloren maandag of Verzworen maandag (Frans: lundi perdu of lundi parjuré) is een Vlaamse traditie op de maandag na Driekoningen en wordt vooral herdacht in de provincie Antwerpen en in Doornik.
Het is traditie om die dag worstenbroden en appelbollen te eten.

12495216_1162636743765023_3024754857737596549_n

 

Climate Express

Wereld Veggie Dag

Vandaag is het Wereldveggiedag. Deredactie.be maakt van de gelegenheid gebruik om 5 experten of organisaties 10 clichés over vegetariërs en vegetarisme voor te schotelen. Welke zijn waar en welke niet?
Vegetariërs, veganisten, … het is één pot nat

12063441_1109979839030714_3353830634840251925_n

Professor en voedingsdeskundige Patrick Mullie (Erasmushogeschool): “Grof ingedeeld zijn er vegetariërs (geen vlees, geen vis, wel melk, eieren en melkproducten) en veganisten (geen enkel voedingsmiddel van dierlijke oorsprong). Binnen vegetariërs maakt men een onderverdeling in: pescovegetariërs (strikt genomen zijn dit geen vegetariërs, maar wel viseters), lactovegetariërs (vegetariërs die melk en melkproducten gebruiken, maar geen eieren) en lacto-ovo-vegetariërs (eten geen vlees en vis maar wel eieren, melk en melkproducten).”

Nena Baeyens voor Vzw EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief): “Om eerlijk te zijn: bij vzw EVA proberen we tegenwoordig zo weinig mogelijk labels te gebruiken. We focussen ons eerder op het aantal vegetarische – of liever “plantaardige” maaltijden. Zo zijn er steeds meer flexitariërs, mensen die bv. een paar keer in de week vegetarisch eten.”

Vegetariërs zijn geitenwollensokkentypes

Professor en voedingsdeskundige Patrick Mullie (Erasmushogeschool): “Het is een feit dat obese, kettingrokende mannen en vrouwen doorgaans minder interesse hebben in een vegetarische eet- en leefgewoonte. Vegetariërs omschrijven als geitenwollensokken­types is echter overdreven: enerzijds is hier geen of weinig onderzoek naar, en anderzijds zal deze groep even heterogeen zijn als de groep van vleeseters.”

Nena Baeyens voor Vzw EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief): “De groep vegetariërs is inderdaad erg divers en ook hun motivaties lopen heel erg uiteen. Je hebt mensen die vegetarisch eten vanwege het dierenleed, terwijl voor anderen het milieu of hun gezondheid de voornaamste drijfveer is. Alle vegetariërs herleiden tot één type slaat dan ook op niets.”

Een kind in volle groei wordt beter geen vegetariër

Professor en voedingsdeskundige Patrick Mullie (Erasmushogeschool): “Vegetarisme is meer dan geen dierlijke voedingsmiddelen eten, het is een evenwichtige voeding bereiken via een plantaardige voeding. En zo’n evenwichtige, vegetarische voeding kan voor een kind in volle groei zeker een volwaardige voeding zijn. Dit vraagt wel een goede kennis van de voeding.”

Voedingsdeskundige Inge Coene (Voedingsinformatiecentrum NICE): “Ook de Vlaamse Vereniging voor Kindergeneeskunde (VVK) stelt dat een jong snelgroeiend kind wel volwaardig gevoed kan worden met een evenwichtig samengestelde lacto-(ovo)-vegetarische voeding. Dat vergt wel de nodige aandacht, kennis en opvolging van een diëtist. Een veganistische voeding raadt de VVK voor opgroeiende kinderen af omdat hiermee moeilijk een volwaardige voeding kan worden gerealiseerd. Voedingssupplementen zijn nodig en de inname van essentiële aminozuren (nodig voor een goede ontwikkeling van het kind) kan in het gedrang komen omdat de eiwitkwaliteit van plantaardige oorsprong doorgaans lager is dan die van dierlijke producten zoals vlees en zuivel.”

Insecten zullen meer en meer een vleesvervanger worden, ook voor vegetariërs

Professor en voedingsdeskundige Patrick Mullie (Erasmushogeschool): “Insecten en eiwitten van insecten zullen zeker geen vleesvervangers zijn voor vegetariërs, aangezien het om dierlijk voedsel gaat. Er is waarschijnlijk wel een toekomst voor vleessoorten op basis van insecteneiwitten, waar het dier zelf onherkenbaar is. Maar ik denk dat insecten eten een nichemarkt zal blijven in onze westerse eetgewoonten.”

Voedingsdeskundige Inge Coene (Voedingsinformatiecentrum NICE): “Insecten worden beschouwd als een goede bron van eiwitten, vetten, vitaminen, mineralen en vezels. De voedingswaarde kan echter nogal sterk variëren naargelang de soort, het stadium waarin het insect zich bevindt, de omgeving en het voedsel van het insect. Ook de verwerking en bereidingswijze heeft hierop een invloed. Het is daarom moeilijk om de voedingswaarde van insecten in hun globaliteit te benoemen of om deze te vergelijken met vlees of vis. Meer onderzoek naar de waarde van insecten als vleesvervangers is dus nodig.”

Het zijn vooral vrouwen die vegetariërs zijn, mannen zijn echte vleeseters

Nena Baeyens voor Vzw EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief): “Uit ons eigen onderzoek is gebleken dat er meer vrouwen dan mannen vegetariër zijn. Ook in ons ledenbestand is dat te zien: 70 procent is vrouwelijk. Hoe dat komt, is niet echt geweten.”

Professor dierlijke productie Stefaan De Smet (UGent): “In de westerse wereld is het percentage vegetariërs groter bij vrouwen dan bij mannen, en ook bij de niet-vegetariërs blijken mannen meer vlees te eten dan vrouwen. In de westerse wereld wordt vleesconsumptie ook deels geassocieerd met “mannelijkheid”. Vrouwen blijken meer belang te hechten dan mannen aan dierenwelzijn en milieu-impact als motief voor vegetarisme of verminderde vleesconsumptie.”

De mens is van nature een carnivoor

Professor en voedingsdeskundige Patrick Mullie (Erasmushogeschool): “De meningen hierover zijn inderdaad zeer controversieel, wat impliceert dat het antwoord niet duidelijk “ja” of “neen” is. De mens zal oorspronkelijk een opportunistische alleseter geweest zijn, wat zijn overlevingskansen groter maakte. Kieskeurigheid was oorspronkelijk geen optie.”

Professor dierlijke productie Stefaan De Smet (UGent): “De mens is van nature een omnivoor, maar doorheen de evolutie en tussen maatschappijen en individuen zijn er grote verschillen in vleesverbruik waar te nemen.”

Professor in de voedingsbiotechnologie Frédéric Leroy (VUB): “Er zijn indicaties dat vlees een belangrijke rol gespeeld heeft in onze evolutie. Zowel cultureel als biologisch. Maar we zijn inderdaad omnivoren, geen carnivoren.”

Vegetarisme is ongezond

Professor en voedingsdeskundige Patrick Mullie (Erasmushogeschool): “Een evenwichtige vegetarische voeding is gezonder dan veel vlees eten, en even gezond als weinig vlees eten. Men kan echter ook vegetarisch ongezond eten, namelijk met veel frieten en chips. Vegetarisch eten betekent dus niet per definitie gezond eten. De invulling is vooral belangrijk. Vegetarisme is meer dan “ik eet geen vlees”.”

Professor in de voedingsbiotechnologie Frédéric Leroy (VUB): “Vegetarisme per definitie als gezond boekstaven, is reductionistisch en wetenschappelijk oneerlijk. Vlees heeft zijn plaats in een gezond voedingspatroon. Het is een fenomenaal rijke bron aan hoogwaardig eiwit, vitaminen en mineralen waar men op veel plaatsen in de wereld alleen maar kan van dromen. De westerse attitude is er dan ook één vanuit een luxepositie en bovendien niet eens ondersteund door eenduidige data. De bewijsvoering dat vegetarisch eten gezonder zou zijn dan omnivoor eten, is veel te dun (vnl. gesteund op zwakke epidemiologische verbanden die zeker niet causaal hoeven te zijn en waar heel wat interfererende factoren in mee spelen; vegetariërs hebben nu eenmaal vaak een andere levenswijze dan niet-vegetariërs).”

Vegetariërs worden dat konijneneten toch beu

Professor en voedingsdeskundige Patrick Mullie (Erasmushogeschool): “Een vegetarische voeding kan even saai en eentonig zijn als een vleesvoeding. Alles hangt af van de inzet en kookkunsten van het individu. Een vegetarische voeding kan zeer gevarieerd zijn in kleuren en geuren en kan evenveel smaken als een vleesvoeding.”

Nena Baeyens voor Vzw EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief): “Dat klopt. Je kunt ontzettend creatief zijn met groenten, peulvruchten, noten, specerijen en kruiden. Je ziet dan ook dat er steeds meer topchefs zijn -zoals Gert De Mangeleer, Kobe Desramaults en Seppe Nobels-, die hun menu opbouwen rond groenten. Bij EVA organiseren we ook een heleboel kookworkshops waarin je leert hoe je op een eenvoudige manier, lekker en gevarieerd plantaardig kunt koken.”

Een vegetariër mag geen kaas eten

Professor en voedingsdeskundige Patrick Mullie (Erasmushogeschool): “Volgens de definitie voor vegetarisme is kaas een mogelijk voedingsmiddel, dit geldt niet voor veganisten. Dit betekent natuurlijk niet dat alle vegetariërs kaas eten, maar het is een mogelijkheid. De discussie is waarschijnlijk het gevolg van de verwarring tussen vegetarisme en veganisme.”

Nena Baeyens voor Vzw EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief): “Kaas gemaakt met niet-dierlijk stremsel is inderdaad vegetarisch. Wie volledig plantaardig (veganisten nvdr.) eet, zal geen zuivelproducten zoals kaas, melk en eieren gebruiken en dat vanwege dezelfde redenen als waarom ze geen vlees en vis eten: het dierenleed, de milieubelasting en de gezondheidseffecten.”

Iedereen wordt later vegetariër – tendens is nu al zichtbaar

Professor dierlijke productie Stefaan De Smet (UGent): “In de westerse wereld is er een groeiende bezorgdheid over de hoge vleesconsumptie en is er een tendens naar verminderd vleesverbruik om verschillende redenen. In andere maatschappijen in volle ontwikkeling ligt dit anders en neemt de vraag naar vlees toe. Een evolutie naar volledig vegetarisme is er niet volgens mij, wel verminderd vleesverbruik in welvarende maatschappijen waar de consumptie van vlees hoog ligt.”

Voedingsdeskundige Inge Coene (Voedingsinformatiecentrum NICE): “Mensen zijn niet snel geneigd om volledige productcategorieën uit hun voeding te schrappen. Ze staan wel open om bepaalde dingen minder te eten en meer te variëren.”

Professor in de voedingsbiotechnologie Frédéric Leroy (VUB): “Ik verwacht niet dat het eten van vlees snel zal worden afgezworen: de bio-sociale wortels zitten te diep. Ik denk ook dat velen de zaak uit een te Eurocentrisch perspectief zien. Op wereldwijd niveau zit vegetarisme er niet aan te komen, ondanks het groeiende besef van de duurzaamheidsproblematiek. Wat waarschijnlijk wel een rol zal spelen, zijn de effecten van vraag en aanbod op prijszetting en consumptie (bepaalde soorten vlees zullen mogelijk een stuk duurder worden).”

“1 op de 5 verkochte warme schotels bij VRT is vegetarisch”

Vegetarische menu’s, ook VRT-kok Eddy bereidt ze elke dag. “Ik heb wel wat ervaring met vegetarisch koken”, vertelt Eddy aan onze redactie. “Tien jaar geleden heb ik zelf nog meegewerkt aan een banket voor vzw EVA.” Eddy is dan ook niet snel tevreden. “Een groenteburger, dat is aardappelpuree met smaakversterkers. Dat probeer ik zoveel mogelijk te vermijden.”

En met succes zo blijkt. “Op de 580 warme maaltijden die we hier gemiddeld per dag verkopen, zijn gemiddeld 120 vegetarische schotels. Daarnaast zijn er ook 90 tot 120 “minder dan 500 calorieën”-schotels, wat heel vaak vis is.” Of Eddy zelf een verklaring heeft voor het succes van vegetarisch eten bij de VRT? “Veel mensen zijn na 40 dagen zonder vlees blijven plakken, zelfs de vleesleverancier heeft al opgemerkt dat er minder vlees wordt gegeten!”

Playmobil Super 4 feestje!

Vandaag hebben we op bezoek geweest naar de lancering van Playmobil Super 4! Het was er heel leuk. Het was ook leuk om de helden te ontmoeten. Wil je zelf de Super 4 helden ontmoeten: Ze reizen door België hier vind je alle datums en locaties waar je ze kan vinden: http://download.playmobil.com/public/eCS/Store/benl/presse/SUPER4_MEET_GREET_benl.pdf

Benieuwd naar de Playmobil Super 4 sets? Neem hier een kijkje: http://www.playmobil.be/on/demandware.store/Sites-BE-Site/nl_BE/Search-Show?cgid=Super4

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Deze ‘olijkerd’ is de nieuwste octopus op deze wereld

BRON: hln.be

Een onderzoekster aan het Monterey Bay Aquarium in Californië heeft een nieuwe octopussoort ontdekt. Stephanie Bush zoekt nu een naam voor haar ontdekking. “Hij is zo liefelijk dat ik eraan denk om hem ‘adorabilis’ te noemen”, zegt zij.

11225258_1053416478020384_5524254546910134258_n

Stephanie Bush is postgraduaatstudente aan het Monterey Bay Aquarium Research Institute. “Ik moet deze ontdekking heel ernstig nemen, maar deze kleine octopus tovert onvermijdelijk een glimlach op mijn gelaat en dat van mijn collega’s. Wetenschappers zijn per slot van rekening ook maar mensen”. De ontdekking lijkt sterk op een flapjack octopus, maar vertoont genoeg verschillen om van een nieuwe soort te kunnen spreken.

TOP prestatie van onze acro-gymnasten in Baku !

Julie Van Gelder (21), Ineke Van Schoor (19) en Kaat Dumarey (15) hebben de allroundfinale acrobatische gymnastiek voor trio’s gewonnen op de Europese Spelen, Yana Vastavel (15) en Solano Cassamajor (19) werden tweede in de allroundfinale gemengd dubbel. Het trio hield favoriet Rusland achter zich, het duo moest Rusland voor zich dulden. Het is de tweede en derde Belgische medaille in Bakoe na het brons voor taekwondoka Si Mohamed Ketbi.
10629782_1050714168290615_8783240451430377828_n 11377162_1050714191623946_5869360191260330826_n
Van Gelder, Van Schoor en Dumarey legden de basis van het eindzege woensdag al in de kwalificaties. Ze werden toen eerste in de balansoefening en tweede in de tempo-oefening.

Die scores mochten ze meenemen naar de allroundfinale en daaraan begonnen ze dus als eerste, met bijna een punt voorsprong op Rusland.

En onze meisjes, vorig jaar goed voor brons op het WK, hielden het hoofd koel in de combinatie-oefening. Ze deden opnieuw beter dan Rusland en voelden zich zo zegezeker.

Ze moesten nog even wachten tot alle elf landen hun oefening hadden gedaan, maar de buit was binnen. Ook wereldkampioen Groot-Brittannië ging er niet meer over, die werden zesde. Rusland was de tweede van het WK 2014.

En het hoeft hier niet te stoppen voor de drie Belgen, want zondag staan de finales van de tempo- en balanscompetitie op het menu.

Voor het gemengde duo Vastavel-Cassamajor werd de logica gerespecteerd. In de kwalificaties van tempo en balans was Rusland telkens eerste, voor België. In de combinatie-oefening was dat niet anders. Zondag krijgen ze ook nog een kans in de tempo- en balansfinales.

Van Schoor: “Niet naar Rusland gekeken”

Ineke Van Schoor was door het dolle heen met het goud: “Dit is de mooiste medaille, die van de allroundfinale, net als in het artistieke turnen.”

“Voor ons is het als niet-olympische sporters belangrijk om hier te kunnen winnen tussen de olympische disciplines.”

Rusland kwam voor België in actie in de finale. De Belgen wisten dat ze met 27,620 punten goud had, maar ze deden met 28,660 veel beter.

“Het was spannend”, zegt Van Schoor. “Dankzij onze grote voorsprong moest alles lukken in onze oefening, zonder daarbij te veel risico’s te nemen. En dat is gelukt.”

“We hebben niet naar de Russinnen gekeken en ons op onze eigen prestatie gefocust. Ik hoop dat deze titel een goeie zaak betekent voor de acrogym en dat de sport dankzij deze gouden medaille meer media-aandacht krijgt.”

Kan er nog meer in de tempo- en balansfinale van zondag? “We gaan nu een beetje genieten en daarna alles geven. We gaan natuurlijk weer voor goud.”

Vastavel en Cassamajor: “Dit zilver is goud waard”

Twee maanden geleden scheurde Yana Vastavel de ligamenten van haar elleboog. Na een harde revalidatie is dit zilver op de Europese Spelen een enorme bekroning.

“Het is het mooist moment uit onze carrière”, klinkt het. “Vorig jaar werden we vierde op het WK en dat liet een bittere smaak na. Dit zilver is goud waard voor ons.”

Enkel het Russische koppel was net iets te sterk voor Vastavel en Cassamajor. “Ze staken er bovenuit en waren veel te sterk. Voor onze oefening hadden we heel veel stress, dus met het zilver zijn we zeker tevreden.”

“We moesten ons programma door de elleboogblessure op het laatste moment aanpassen. Dat maakte het niet gemakkelijk. Zilver halen in die omstandigheden is toch knap.”

Zondag komt het Belgische duo ook nog in actie in de finale van de tempo- en de balanscompetitie en ook daar is een medaille niet ondenkbaar. “Aan het goud denken we niet, daarvoor zijn de Russen te sterk. Maar je weet natuurlijk nooit. Ze kunnen ook een fout maken.”

Ikea schrapt frisdrank van het menu

BRON: destandaard.be

Ikea gaat nog een stap verder met zijn voornemen van gezonde voeding en zal voortaan geen frisdrank meer aanbieden in de restaurants. In de plaats van die dranken komt fruitwater, dat vijftig procent minder suiker bevat, zo laat de Zweedse meubelketen weten in een persbericht.

11426219_1050166611678704_3039732446904578151_n

Klanten kunnen in het restaurant voortaan kiezen uit bruisend water met vijf verschillende fruitsmaken (framboos, peer, appel, limoen en vlierbloesem) of mineraalwater met rodebessensmaak.

‘De omschakeling van frisdrank naar fruitwater past in de nieuwe koers die Ikea vaart met voeding. We nemen ons volledig voedingsaanbod onder de loep om het gezonder en duurzamer te maken’, aldus food manager Merlijn Crébolder.

‘Door cola en andere frisdranken in die dranktorens (die u met de blauwe beker ongelimiteerd kunt gebruiken, red.) te vervangen door fruitwater kunnen we heel veel mensen op een betaalbare manier laten kennismaken met een gezonder alternatief.’

Jurassic World

Vanaf vandaag 10 juni in de bioscoop! Wij bekeken de trailer en maakte enkele sfeerbeelden.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Playmobil event!

Vandaag waren we uitgenodigd in Antwerpen voor een Playmobil persevenement, of Playmobil “feestje”, zoals Suzanne (bijna 5 jaar) het zo mooi verteld.

De reporters van Playmonews waren er uiteraard ook bij, maar ook waren mijn nichtjes mee. Suzanne bijna 5 en Rosie 2 jaar.

CFcM3CkWAAAhLYiIMG_20150520_155609

 

Aangekomen kregen we van de Consumer Marketing Manager van Playmobil, Leen Van Reeth, heel wat interessante informatie mee over Playmobil. Wist je bijvoorbeeld dat de kerstman van Playmobil het enige figuurtje is dat nog volledig met de hand in elkaar gezet wordt? En dat er ondertussen al flink 2,7 miljard (Ja!) van de 7,5cm grote mensjes rondlopen?

Ook vond ik het heel leuk om te weten dat Playmobil zo veel rekening houdt met de kindertekeningen die ze opgestuurd krijgen. Daar baseren ze dan hun producten namelijk op (die nota bene in Europa worden geproduceerd).

 

2015-05-20 20.06.47
20150520_143129Erna kon er nog naar hartelust gespeeld worden!

Dat vonden de nichtjes erg fijn, al was er toch wel even ruzie tussen de twee zusjes voor een stuk Playmobil. Er werd heel even flink getrokken, geduwd en traantjes gelaten om een onderdeel van de boerderij. Gelukkig maar, de Playmobil mankeerde niets. Sterk spul!

Achteraf zei Suzanne nog: “Als er nog eens een Playmobil feestje is dan wil ik er nooit meer weg”. 🙂

2015-05-20 20.13.122015-05-20 20.14.312015-05-20 20.13.51

Wat de Playmobil figuurtjes er zelf van vonden, dat kregen we helaas niet te horen…

Bedankt Playmobil België en Walkie Talkie!

 

 

2015-05-20 20.12.11

Ontsnapte zebra’s zetten deel van Brussel op stelten

BRON: knack.be

De lokale politie van Brussel en de brandweer van Vilvoorde zetten de grote middelen in om de ontsnapte zebra’s te vangen. Eén van de dieren kon al snel gevangen worden in een nabijgelegen park maar de andere drie vluchtten verder en kwamen op het grondgebied van Brussel terecht. Daar werden ze opgemerkt door de politie, die onmiddellijk verschillende patrouilles achter de dieren aanstuurde.

20150417_152819

 De drie zebra’s vluchtten daarop terug naar Vilvoorde en één van de dieren kon gevat worden op de Schaarbeeklei. De laatste twee liepen verder het centrum van Vilvoorde in maar kwamen uiteindelijk klem te zitten tussen een aantal garageboxen in de Cyriel Buyssestraat. Daar kon een veearts hen kort voor 16 uur een kalmerend spuitje toedienen zodat ook deze twee laatste dieren konden gevangen worden.

 

Karen, Kristel en Josje geven fakkel door aan nieuwe K3

K3 stopt ermee in de huidige vorm. Dat hebben Karen, Kristel en Josje aangekondigd op een persconferentie. Ze bevestigen daarmee het gerucht dat al een hele dag de ronde doet. De meidengroep blijft wel bestaan. Via een talentenjacht op televisie zullen drie nieuwe zangeressen worden gezocht.
11081276_996670197028346_2219087174042482144_n

“K3 stopt niet”, zo begonnen de 3 zangeressen de persconferentie. Die werd druk bijgewoond, want het bericht vanmorgen in de krant had heel wat commotie veroorzaakt. Maar K3 zal er binnenkort wel heel anders uitzien, want Josje Huisman (29), Kristel Verbeke (39) en Karen Damen (40) houden het voor bekeken.

“We gaan de fakkel doorgeven aan drie andere meisjes”, kondigden ze aan. “Het moment is rijp om te stoppen.” Maar een makkelijke beslissing was het niet. “We zijn niet over één nacht ijs gegaan. We hebben veel met elkaar gepraat, met Studio 100 ook. We waren het er allemaal over eens dat K3 niet mocht stoppen. Zo is het idee gegroeid om toch voort te gaan, maar dan met 3 andere meisjes. We staan allemaal achter deze beslissing.”

“Dit is het moment”

“Het is een goed gevoel om dit te kunnen doen op een hoogtepunt”, zei Karen, die ook ontkende dat er sprake was van ruzie of het gevoel dat ze te oud waren geworden. “Er is geen concrete aanleiding, het is gewoon een gevoel. Dit is het moment.” Dat er in de pers geschreven werd dat Josje zou aangestuurd hebben op het afscheid, “doet pijn”, reageerde de Nederlandse.

“Het was een voorrecht om 16 jaar van ons leven K3 te mogen zijn”, besloot Kristel de persconferentie. Wat ze nu in hun verdere carrière gaan doen, is nog onzeker. “Daar zijn we nog niet mee bezig. First things first“,zei Josje.

“K3 zoekt K3”

De drie zangeressen nemen nog niet meteen afscheid van K3. Er wordt nog een nieuw single gelanceerd, en in de loop van het voorjaar blijven ze ook optreden. De nieuwe K3-leden worden gezocht via een talentenjacht op tv. Het programma zal “K3 zoekt K3” heten en de opnames starten in juni. In het najaar wordt het uitgezonden op VTM en het Nederlandse SBS6.

Tijdens de persconferentie werd al een oproep gelanceerd aan geïnteresseerde kandidates in België en Nederland om zich in te schrijven. Dat kan vanaf vandaag via de website van Studio 100. Er worden “veelzijdige” meisjes gezocht van minstens 18 die kunnen zingen, dansen en acteren. De huidige K3-zangeressen zullen een belangrijke rol krijgen in het televisieprogramma.

Jan Mulder maakt realityreeks voor VIER

BRON: hln.be

Voetbalcommentator en tv-fenomeen Jan Mulder blikte voor VIER een programma in over mensen met OCS, een obsessieve-compulsieve stoornis. De reeks, waarin de ex-Anderlechtspits gastheer is, komt in september op televisie. Tijdens de opnames viel Mulder door een vloer. Hij liep daarbij kneuzingen op.

jan mulders ocs

Mensen die aan smetvrees lijden, mensen voor wie alles in het teken van even getallen staat of ‘dertien’ antwoorden als je vraagt ‘hoe is het met je?’ omdat ze dwangmatig de letters tellen. Met een groep zogenaamde ‘dwangers’ trokken Mulder en enkele therapeuten twee weken lang door Thailand. In Nederland werd onder de titel ‘Levenslang zonder dwang?’ al dergelijke realityreeks gemaakt voor RTL-5.

Therapie
Vroeger noemde men ze dwangneuroten. Experts en patiënten spreken liever over OCS. Bedoeling van het programma is de deelnemers van hun dwangstoornis af te helpen. Zij moeten daartoe uit hun comfortzone treden en de grote stap maken naar een leven met minder dwang. Door middel van intensieve therapie en diverse praktijkopdrachten helpen zij de deelnemers om hun dwang te verminderen. De groep verbleef onder meer in een olifantenpark, waar ze vrijwilligerswerk moesten doen.

De 69-jarige Mulder vertelde het voorbije weekend in ‘Studio Voetbal’ op NPO1 dat hij er bijna het leven bij inschoot. “Ik ben ergens in een oerwoud in Bangkok door een vloer gezakt, vier meter gevallen, ribben zwaar gekneusd, bloedingen,… Zelfs de hik doet vreselijk pijn”, zei hij daar.

2500ste facebook fan

Op 23 februari mochten we onze 2500 Facebook Fan Sven Butstraen verwelkomen. Hij mocht het Playmonewsje van de volgende dag kiezen. Hij koos voor “Dinosaurussen aten ook LSD” dit stond in de papieren versie van “Het Nieuwsblad”. Wij maakte er een Playmoenwsje van!

IMG_20150224_190336

Lichtfestival Gent

 

Het lichtfestival op een andere manier zien? Bekijk hier onze foto’s:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Playmobil Cleaning Services

PCS – Playmobil Cleaning Services, a brand new service that will clean almost any thing! We are not that convinced yet about their smartphone cleaning service… But we can’t say they didn’t clean up afterwards.

See the commercial here:

Iconische foto’s in Playmobil

Hoe ziet een bekende foto eruit met Playmobil? Daar waren we wel benieuwd naar, dus hebben we het uitgetest.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Droom 8-jarige jongen komt heel even uit

GENT | Deze ochtend ontving onze redactie een tip van Jan-Pieter Coeckaert. Jan-Pieter is een jongen van 8 jaar die vlakbij een mooi park in Gent woont. Op school heeft hij geleerd dat het park vroeger een dierentuin was. Daarom dragen de straten in zijn buurt ook allemaal namen van dieren.

“Jan-Pieter had deze nacht een wel heel vreemde droom!”, vertelt zijn mama Evelien. “In elke straat zag hij wel dieren lopen! Zebra’s, leeuwen en ook enkele struisvogels, als ik me niet vergis”.

Vreemd, moet Jan-Pieter zich deze ochtend gevoeld hebben, want zowaar stonden er opeens overal dieren in zijn buurt! “Gaat de dierentuin weer open?”, vroeg Jan-Pieter nog voor hij de klas in liep.

Mama Evelien maakte zich toch wat zorgen. “De leeuwen hebben we toch maar niet gestreeld. Ook de struisvogels leken wat schrik te hebben.”

Gelukkig heeft Jan-Pieter, samen met zijn mama, onze redactie snel op de hoogte gebracht voor de school begon. Onze huisfotografe is snel op pad getrokken en heeft nog net enkele leuke foto’s kunnen maken van de dieren in de buurt.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Burgemeester Daniël Termont laat weten dat de dierentuin niet terug open gaat. “Het is een mooi en rustig park met een rijke geschiedenis, waar iedereen zich prettig voelt. Er is zelfs een kleine speeltuin voor de kinderen!” Niet veel later verdwenen de dieren dan ook langzaam weer uit het straatbeeld.

Geen dierentuin, Jan-Pieter, maar wel een leuk verhaal om te vertellen dit weekend!

Je suis Charlie

Als journalisten het doelwit worden, letterlijk monddood worden gemaakt, dan is dat een enorme bedreiging voor de persvrijheid, de democratie en het overleven van onze samenleving. Playmonews is daarom solidair met de vermoorde tekenaars en journalisten van Charlie Hebdo.10923698_957707854257914_2431066943796170120_n

De Tijdloze

Playmonews luisterde naar De Tijdloze op studio brussel en nam er plaatjes van.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Jaaroverzicht 2014

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Onze redactie

Tijd om onze redactie eens voor te stellen: 


Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Playmonews visit Gent

Playmonews nam een bezoekje aan het mooie Gent.
Deze slideshow heeft JavaScript nodig.