Betoger die vijf agenten verwondde en politiemotor in brand stak, blijft in de cel

BRON: HLN.BE

De man die aangehouden was omdat hij bij de rellen tijdens de nationale betoging van vorige week donderdag vijf agenten zou verwond hebben, blijft nog minstens een maand in de cel. De Brusselse raadkamer heeft zijn aanhouding bevestigd, zo meldt het Brusselse parket.
15479_922198111142222_4808831068889184459_n
Bij de rellen die de betoging ontsierden, raakten een honderdtal agenten gewond, werden elf voertuigen in brand gestoken en 62 anderen beschadigd. De politie pakte 43 relschoppers op, twee van hen gerechtelijk. Eén van die twee, die vier agenten zou verwond hebben, kreeg een rechtstreekse dagvaarding. De tweede, die vijf agenten zou verwond hebben, werd voor de onderzoeksrechter geleid en aangehouden.

Het gaat om een man uit Charleroi die al herhaaldelijk opgepakt werd bij betogingen. Hij zou bij de betoging van vorige week donderdag onder meer een politiemotor in brand gestoken hebben. De onderzoeksrechter stelde hem in verdenking voor gewapende weerspannigheid, opzettelijke slagen en verwondingen op politieagenten met arbeidsongeschiktheid tot gevolg en verboden wapenbezit.